Spojte se s námi


Fotbal

Trenér Ukrajiny Rebrov: Složení týmu Česka se již řadu let prakticky nemění. Soupeře velmi respektujeme, ale myslíme hlavně na naši hru

Ukrajina padla v úvodních dvou utkáních Ligy národů a potřebovala si tak na říjnovém srazu zlepšit chuť. První krok udělala když porazila Gruzii, nyní ve Vratislavi vyzve Česko. Trenér Serhij Rebrov promluvil o kvalitách soupeře a vysvětlil, že soutěž nebere jako přípravu.

Publikováno

dne

Ukrajina padla v úvodních dvou utkáních Ligy národů a potřebovala si tak na říjnovém srazu zlepšit chuť. První krok udělala když porazila Gruzii, nyní ve Vratislavi vyzve Česko. Trenér Serhij Rebrov promluvil o kvalitách soupeře a vysvětlil, že soutěž nebere jako přípravu, i tak chce ale dát šanci nadějným hráčům, kteří se brzy mohou stát oporami týmu, který chce postoupit i na mistrovství světa.

  • Ukrajina chce další tři body
  • Ve Vratislavi se utká s Českem
  • Trenér Rebrov promluvil o kvalitě soupeře

Ukrajina si na mistrovství Evropy vybrala pořádnou smůlu. Byla totiž ve skupině s Rumunskem, Belgií a Slovenskem, kde všechny celky uhrály čtyři body. A jelikož měli Ukrajinci nejhorší skóre, jako jediní nepostoupili do dalších fází.

Dalšín zlom přišel v Lize národů, ve kterém tým kouče Serhije Rebrova prvně padl s Albánií a poté i s Českem. Hrozil tak sestup do Ligy C, tedy třetí výkonnostní skupiny. A to fotbalová země nemohla dopustit. Na říijnovém srazu tak musela zabrat a zachránit si svou čest.

První krok silný tým udělal výhrou nad Gruzií a druhý je na programu dnes. Ukrajina hostí ve Vratislavi Česko, které má o tři body více a cílem nemůže být nic jiného, než výhra. Trenér Rebrov na tiskové konferenci promluvil o respektu k soupeři, který ale svou kostru moc nemění.

Rebrov na tiskové konferenci

Rebrov před zápasem s Českem musel zavzpomínat na utkání z 10. září, ve kterém jeho svěřenci padli 2:3. „Nic se od té doby nezměnilo. Češi v pátek své minulé utkání odehráli v téměř stejné sestavě jako předtím s námi. Složení týmu se již řadu let prakticky nemění. Ano, po prohraném prvním zápase (s Gruzií) vystřídali spoustu hráčů.

Mají velmi dobrý kádr, na každé pozici několik hráčů na vysoké úrovni. Soupeře velmi respektujeme, ale myslíme hlavně na naši hru,“ řekl na tiskové konferenci. Trenér Ukrajiny byl v poslední době krittizovaný za to, že bere Ligu národů spíše jako přípravu.

„Nikdy jsem neřekl, že bychom Ligu národů brali výhradně jako přípravu. Můžeme se díky ní dostat na mistrovství světa, takže každý zápas je důležitý. Ale musíme dát šanci mladým hráčům, těm, kteří se v dobrém světle ukazují v domácí soutěži i evropských pohárech.

Jakýkoli zápas národního týmu Ukrajiny je svátkem, událostí pro celou zemi. Proto se chystáme tak, abychom zítra zvítězili. Uděláme pro to všechno,“ dodal zkušený trenér. Zápas je na programu dnes od 20:45 a v České republice jej vysílá televizní stanice ČT Sport.

Zdroj: Livesport Zprávy

Reklama

Oblíbené