Spojte se s námi


Fotbal

Ladislav Krejčí nebo Jan Bořil. Kdo nastoupí proti Ukrajině? Láďa je v pořádku a připravený, prozradil trenér Ivan Hašek

Už v pondělí večer se česká reprezentace představí ve čtvrtém střetnutí Ligy národů. Šestibodovou bilanci mohou Češi rozšířit se stejnou sestavou, která v pátek porazila Albánii, nebo udělat nějaké změny. Po disciplinárním trestu se totiž vrací Ladislav Krejčí, který je podle slov Ivana Haška přípravený. Nahradí Jana Bořila?

Publikováno

dne

Už v pondělí večer se česká reprezentace představí ve čtvrtém střetnutí Ligy národů. Šestibodovou bilanci mohou Češi rozšířit se stejnou sestavou, která v pátek porazila Albánii, nebo udělat nějaké změny. Po disciplinárním trestu se totiž vrací Ladislav Krejčí, který je podle slov Ivana Haška připravený. Nahradí Jana Bořila?

  • V pondělí večer hrají Češi čtvrté utkání Ligy národů proti Ukrajině
  • Do sestavy se může vrátil Ladislav Krejčí, který je připravený
  • V zahajovací jedenáctce by mohl nahradit Jana Bořila

V pátek předvedla česká reprezentace pod Ivanem Hašem nejlepší výkon. Jeho součástí byl i Jan Bořil, který se do národního mužstva vrátil po více než tříleté absenci. Naopak při výhře nad Albánií (2:0) na trávníku letenského stadionu chyběl někdejší kapitán místní Sparty Ladislav Krejčí.

Stoper katalánské Girony totiž pikal za dvě žluté karty z předchozích zápasů Ligy národů. Nyní ovšem pro českého národního trenéra nastává velká otázka. Sáhnout do úspěšné sestavy, která nedostala gól, nebo do ní vrátit pětadvacetiletého Krejčího. Nutno navíc dodat, že odchovanec brněnské kopané se dostal do formy.

„Láďa Krejčí je v pořádku a připravený, ještě uvidíme, jak se rozhodneme. Bude záležet na fyzické stránce a na úsudku doktorů,“ uvedl na nedělní předzápasové tiskové konferenci Ivan Hašek. Případný návrat Krejčího do sestavy by s velkou pravděpodobností „odskákal“ kapitán Slavie Bořil.

Ladislav Krejčí má skvělé zakončení

Tím by ovšem český tým, jak upozrnil server isport.cz, přišel o jednu taktickou variantu. Obránce sešívaných totiž bez problému zastane hned tři pozice. Může nastoupit jako levý stoper i obránce ve čtyřbekovém rozestavení nebo jako levý wingbek. Češi by tak mohli volně měnit rozestavení. Krejčího využitelnost je o poznání užší.

Na druhou stranu je určitě luxus opomenout hráče, který začal pravidelně nastupovat ve španělské LaLize a navíc je extrémně nebezpečný při útočných standardních situacích. Tato Krejčího zbraň sice v této sezoně zatím mlčí, ale jednou prostě udeřit musí. Je tak pouze otázkou času, kdy se tak stane. A s Ukrajinou by se to velmi hodilo.

„V ofenzivě mají „world-class“ hráče, kteří jsou nebezpeční, a navíc mají podporu od ostatních hráčů. Přidal bych k Mudrykovi a Dovbykovi ještě Šaparenka. Ale i ti noví hráči podali proti Gruzii velmi dobrý výkon, takže musíme být připraveni na všechny,“ připomněl Hašek nebezpečí, které ze strany Ukrajiny hrozí.

Ať už ukrajinské hvězdy bude hlídat Bořil nebo Krejčí, vývoj ve skupině velí českému týmu, aby urval další tři body. Díky nim by se výrazně navrátila možnost na případné vítězství ve skupině a navrat mezi elitu Ligy národů.

Zdroj: isport.cz, fotbal.cz, X

Reklama

Oblíbené