Spojte se s námi


Chance Liga

VIDEO: Sparťan Krasniqi si připsal krásnou trefu. Dva obránce poslal na párek a prvním gólem za Kosovo rozhodl o výhře své země

Pražská Sparta slaví. Letní posila Ermal Krasniqi totiž v reprezentačním dresu Kosova navázal na dobrou formu z posledních ligových duelů a vůbec poprvé za svou zemi skóroval. Pomohl tak k výhře nad Litvou.

Publikováno

dne

Pražská Sparta slaví. Letní posila Ermal Krasniqi totiž v reprezentačním dresu Kosova navázal na dobrou formu z posledních ligových duelů a vůbec poprvé za svou zemi skóroval. Pomohl tak k výhře nad Litvou.

  • Krasniqi se pomalu začíná rozjíždět
  • Poprvé se prosadil i v reprezentaci
  • Rozhodl o výhře Kosova

Ermal Krasniqi byl první letní posilou pražské Sparty. Ta si od něj slibovala mnoho. Kvůli jeho rychlosti, pohyblivosti a dynamice se počítalo s tím, že bude důležitý zejména v utkáních v evropských pohárech, ideálně v Lize mistrů, kam se chtěla dostat a skutečně se dostala.

Kosovský útočník, který má vynikající techniku, zatím poměrně strádá. V evropských pohárech se mu prozatím příliš nedařilo, nicméně v posledních duelech v nejvyšší české fotbalové lize ukázal, že by byla chyba jej odepisovat.

Vstřelil tři ligové góly, připsal si dvě soutěžní asistence. Naskočil již do 16 soutěžních utkání, nicméně pouze šestkrát se objevil v základní sestavě. Je ale platný i jako žolík. Ostatně když naskakuje do zápasu proti unavené obraně, je velkou hrozbou.

Za Spartu zatím skóroval proti Sigmě Olomouc, Českým Budějovicím a Teplicím. I když není členem základní sestavy, tak je v poslední době pravidelně povoláván do reprezentace Kosova. Nejinak tomu bylo při této reprezentační pauze a ještěže tak.

Krasniqi rozhodl o výhře Kosova krásným gólem

Ermal Krasniqi v sobotu odpoledne nastoupil do svého sedmého utkání za kosovskou reprezentaci. Jeho země se utkala v rámci Ligy národů s Litvou. Třebaže se hrálo na její půdě, bylo Kosovo favoritem.

Sparťanský útočník utkání zahájil pouze na střídačce. Už od 20. minuty však jeho země dokázala vstřelit první gól. Prosadil se hráč francouzského Lille Edon Zhegrova. Litva po necelé čtvrthodině málem srovnala, její trefa však kvůli ofsajdu neplatila.

Do druhého dějství už ale Krasniqi zasáhl. Na hřiště přišel v 59. minutě, nahradil Florenta Musliju. A lepší krok trenér Franco Foda nemohl udělat, jelikož za šanci se mu letní posila Sparty odvděčila nejlepším možným způsobem.

Po šesti minutách na place totiž Ermal zakončil krásnou ofenzivní akci tak, že místo rány zpoza vápna, kde na ni přitom měl dost prostoru, vymíchal hned dva obránce a následně technicky zakončil střelou na zadní tyč.

Kosovo se tak ujalo vedení 2:0. Litva ale přesto dokázala zápas ještě zdramatizovat. V 84. minutě snížil na 2:1 Paulius Golubickas a Krasniqi se se svými spoluhráči musel o tři body nakonec obávat. Ostatně Litva byla ve druhém poločase lepším týmem a byla také nebezpečnější.

Krasniqi mimochodem skóroval v reprezentaci vůbec poprvé. Sparta doufá, že si střeleckou formu přenese i do klubu, za který se prosadil ve dvou z posledních třech ligových duelů.

Zdroj: UEFA, X

Reklama

Oblíbené