Spojte se s námi


Tenis

Na Sinnera to nestačilo. Výkon v Šanghaji přesto Macháče na žebříčku katapultoval mezi nejlepší tenisty světa

Tenisové Masters v Šanghaji dospělo do semifinále. Velmi příjemným překvapením byla účast Tomáše Macháče v této fázi turnaje. V sobotu na českého tenistu čekal doposud největší zápas v kariéře. Na Itala Sinnera nestačil, ale pokrok, který za poslední rok učinil, je až neskutečný.

Publikováno

dne

Tenisové Masters v Šanghaji dospělo do semifinále. Velmi příjemným překvapením byla účast Tomáše Macháče v této fázi turnaje. V sobotu na českého tenistu čekal doposud největší zápas v kariéře. Na Itala Sinnera nestačil, ale pokrok, který za poslední rok učinil, je až neskutečný.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Masters v Šanghaji se Tomáši Macháčovi povedlo skvěle
  • Poprvé v kariéře se probojoval do semifinále obdobné akce
  • Stopku mu vystavil až Jannik Sinner v semifinále

Úžasné výkony, které předvádí v poslední době, jej posunuly do prvního semifinále Masters v kariéře. Tomáš Macháč v předchozím kole zaskočil i světovou dvojku Alcaraze.

Španěl přirovnal rodáka z Berouna k hráči top 5 v žebříčku ATP a přiznal, že místy nevěděl, co má proti útočné hře české jedničky dělat. V sobotním semifinále čekal na českého tenistu ještě větší oříšek.

V souboji o finálovou účast vyzval Jannika Sinnera. Ital, který opanoval úvodní část letošního roku a po zásluze se stal světovou jedničkou.

Hegemon letošní sezony má skvělou formu. Z posledních dvaceti zápasů prohrál pouze jednou. Stalo se tak před týdnem ve finále v Pekingu. Na Sinnera si tehdy přišel právě Alcaraz.

Český tenista do souboje vstupoval s jedinou zkušeností se zápasem s Italem. Předchozí setkání na začátku letošního roku opanoval Sinner jednoznačně ve dvou setech.

Macháč v semifinále

Česko-italský duel měl od počátku výbornou kvalitu. Macháč se opět tlačil do útoku a nešetřil překvapivými řešeními. Získal náskok 2:0, který ovšem Sinner eliminoval.

Favorit zápasu ovšem produkoval výrazně méně nevynucených chyb. A to rozhodlo také v konečném účtování první sady. Ital získal brejkem desátý game a tím i celý první set.

Ve druhém setu se hra vyrovnala. Český tenista se více tlačil na síť. A byl v tomto ohledu velmi úspěšný.

Oba tenisté si drželi svá podání. Velice blízko kýženému brejku byl Macháč. V deváté hře si vypracoval postupně dvě šance k prolomení servisu svého soupeře.

Sinner ale v těchto chvílích nepřipustil českému hráči ani náznak šance. Pokaždé se spolehlivě opřel o první servis a utkání tak směřovalo k tiebreaku. Na ten ale nakonec nedošlo.

Macháč v rozhodující situaci za stavu 5:6 poprvé v druhé sadě neudržel svůj servis. Sinner na rozdíl od něj využil hned první nabízenou příležitost a svůj brejkbol, který byl zároveň mečbolem zužitkoval.

Růst českého tenisty

Je tomu přesně rok, co se Macháč přesunul z challengerů na okruh turnajů ATP. Obrovský posun, který za tu dobu udělal, teď umocnil v Šanghaji.

Skalp Alcaraze i semifinále se Sinnerem ukázaly sílu českého hráče. Před rokem Macháč proklouzl mezi sto nejlepších tenistů světa a teď se nachází úplně v jiných sférách.

Na novém vydání žebříčku se bude nacházet na 25. pozici. Věřme, že bude schopen navázat na zábavný a velmi kvalitní tenis, který předvádí. V třiadvaceti letech má čas na své straně.

Zdroje: ATP

Reklama

Oblíbené