Spojte se s námi


Fotbal

Takový bizár se na vrcholové úrovni jen tak nevidí. Skončete s tím týráním, volá pobouřený Real Madrid

Tohle tu snad ještě nebylo. Real Madrid omluvil své dvě hvězdy Viníciuse Jr. a Édera Militaa kvůli zdravotním problémům ze srazu brazilského národního týmu, ten ale reagoval poněkud nemístně a nečekaně.

Publikováno

dne

Tohle tu snad ještě nebylo. Real Madrid omluvil své dvě hvězdy Viníciuse Jr. a Édera Militaa kvůli zdravotním problémům ze srazu brazilského národního týmu, ten ale reagoval poněkud nemístně a nečekaně.

  • Realu Madrid se zranily dvě brazilské hvězdy, proto nejely ani na reprezentační sraz
  • U Militaa se to však Brazilcům nezdálo a donutili hráče, aby přijel do země a podstoupil vyšetření
  • Jak se ukázalo, Militao je skutečně zraněný a vrátil se zpět do Španělska, Real Madrid zuří

Vinícius nemohl odcestovat na reprezentační sraz ze zdravotních důvodů, podobně na tom byl i jeho spoluhráč Militao. Ten měl poraněné levé stehno, Real Madrid o tom veřejnost informoval již dříve.

V prohraném utkání Ligy mistrů s Lille proto musel brazilský stoper odstoupit ze hřiště po necelé hodině hry, minulou sobotu pak v La Lize odehrál proti Villarealu jen 20 minut. Proto bylo logické, že Militao neodcestoval na reprezentační sraz Kanárků.

Brazilská federace však přesto měla o fotbalistově zdravotním stavu pochybnosti, Realu Madrid zranění Militaa prostě nevěřila. Brazilci se domnívali, že Bílý balet chce svému hráči bránit v plnění reprezentačních povinností, ačkoliv je k tomu způsobilý.

Militaa proto přiměli, aby doletěl do brazilského Sao Paula, kde podstoupil podrobná vyšetření. Ta následně ukázala, že bývalý stoper celku FC Porto je skutečně zraněný a v dresu Brazílie nastoupit nemůže, načež Militao odcestoval zpět do hlavního města Španělska.

Musíme s tímto týráním hráčů ihned skoncovat,“ citoval španělský plátek Diario AS hlasy z Realu Madrid. Vztahy mezi brazilským fotbalovým svazem a Realem Madrid se nyní zdají být na bodu mrazu.

Na mezinárodní úrovni a celkově na takto profesionální úrovni jde o ojedinělý, vlastně až bizarní případ, kdy fotbalová reprezentace nevěřila klubu zranění jeho hráče natolik, že se rozhodla, že si to sama ověří na vlastní pěst.

Militao po návratu do Madridu trávil čas v tréninkovém centru Realu pod bedlivým dohledem klubových fyzioterapeutů, kteří dohlíželi na jeho regeneraci a zdravotní stav. Jak dlouhá bude Militaova pauza od fotbalu, zatím není zcela jisté.

26letý brazilský zadák působí v královském klubu od roku 2019. Do Realu dorazil z portugalského Porta, které za něj vyinkasovalo tehdy astronomickou částku ve výši 50 milionů eur. Španělskému klubu se však tento nákladný přestup vyplácí.

Militao je společně s Antoniem Rüdigerem pilířem zadních řad Bílého baletu a dost na něj spoléhá také brazilský národní výběr. Tam nastupuje ve stoperské dvojici nejčastěji s oporou francouzského Paris Saint-Germain Marquinhosem, bývalým hráčem italského velkoklubu z věčného města AS Řím.

Zdroje: Diario AS, Real Madrid CF, Livesport, Ruik

Reklama

Oblíbené