Spojte se s námi


Fotbal

Kylian Mbappé a jeho „Belmondo“. Kapitán Francie čelí kritice, místo reprezentování si užíval noční život ve Švédsku, akce měla být tajná

Francie si musí v právě probíhající reprezentační přestávce poradit bez svého kapitána. Kylian Mbappé totiž údajně potřebuje doléčit zranění. Jenomže to má háček. Místo řádné rehabilitace a reprezentačních povinností si vyrazil užívat noční život do Švédska. Tajně. Jenže utajení selhalo.

Publikováno

dne

Francie si musí v právě probíhající reprezentační přestávce poradit bez svého kapitána. Kylian Mbappé totiž údajně potřebuje doléčit zranění. Jenomže to má háček. Místo řádné rehabilitace a reprezentačních povinností si vyrazil užívat noční život do Švédska. Tajně. Jenže utajení selhalo.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Mbappé po přestupu do Realu Madrid hledá ideální formu
  • Kvůli údajnému zranění chybí v reprezentaci
  • Místo rekonvalescence vyrazil za nočním životem do Švédska

Kylian Mbappé čelí už delší dobu kritice. Důvod? Jeho přístup. Podle francouzských expertů, chcete-li kritiků, působí tak, že se cítí nedotknutelně. Navíc dle některých nenaplňuje svůj potenciál a nerozvíjí se tak, jak by mohl.

Což o tom. V PSG to měl v minulé sezoně těžké. Klub na něj tlačil, jak jen to šlo, aby zůstal a podepsal nový kontrakt. Když vedení vědělo, že se to zřejmě nepodaří, tak musel trenér Luis Enrique začít hledat způsob, jak být úspěšný i bez něj.

Dobrou formu nepředvedl Mbappé ani na mistrovství Evropy, kde byl mimochodem kapitánem francouzské reprezentace. Dalo se to přičítat nelehké sezoně, v níž čelil šílenému tlaku. Poté se ovšem upsal Realu Madrid a většina lidí čekala, že se vše jako mávnutím kouzelným proutkem obrátí k lepšímu.

Nové prostředí, čerstvý vzduch, nová motivace. To vše mělo 25leté hvězdě pomoci. Zatím ale zůstává Kylian za očekáváním. Góly dává, jeho výkony ale nejsou v nové destinaci dokonalé. Bilance 7 gólů a 1 asistence v 11 soutěžních utkáních ale není k zahození.

Mbappé se navíc na konci září zranil, jeden zápas vynechal úplně, poslední dva neodehrál celé. Poranil si hamstring, což znamená, že potřebuje odpočinek a klid. I proto se nyní neobjevil v nominaci francouzské reprezentace. Místo řádné rekonvalescence však byl zachycen ve Stockholmu, kde chodil po klubech.

Kylian Mbappé a jeho „Belmondo“?

„Belmondo“ je zřejmě přehnaný výraz. Kylian Mbappé sice byl zachycen švédským bulvárem, jak v průběhu čtvrteční noci, kdy jeho Francie porazila Izrael 4:1, chodí po nočních klubech. Rozhodně však nevypadal jako čeští reprezentanti v dnes již legendárním olomouckém klubu.

Přesto je to problém. Média i fanoušci řeší, že takto by se rozhodně neměl chovat kapitán své země. Jen to přidává pomyslnou vodu na mlýn všem kritikům, kteří se neustále vyjadřují k jeho přístupu. Francouz má ale i své zastánce.

Ostatně fotbalisté mnoho volna nemají a když nemá žádné povinnosti, tak proč by nemohl nechat oddechnout i svou hlavu? Druhá věc je, že to vše bylo tajné a nikdo o tom neměl vědět. Ostatně i proto má Kylian na fotkách zakrytý obličej. Všem zúčastněným pak měl dle švédského tisku zakázat mobilní telefony.

Bohužel pro něj se ale jeho výpad ututlat nepodařilo. Hodně lidí volá po tom, aby mu Didier Deschamps sebral kapitánskou pásku.

Zdroj: Aftonbladet, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené