Spojte se s námi


Fotbal

Matěj Jurásek výrazně pomohl lvíčatům k důležitému vítězství. Jeho kvalitu podtrhl jeho vynikající výkon

Matěj Jurásek, jeden z nejtalentovanějších mladíků českého fotbalu, zazářil v klíčovém zápase kvalifikace na mistrovství Evropy U21 proti Walesu. Jeho aktivita přispěla k výhře 2:1, která českému týmu umožnila nadále snít o postupu do baráže. Jurásek nejenže pomohl s prvním gólem, ale svým výkonem motivoval tým k dosažení cenného vítězství.

Publikováno

dne

Matěj Jurásek, jeden z nejtalentovanějších mladíků českého fotbalu, zazářil v klíčovém zápase kvalifikace na mistrovství Evropy U21 proti Walesu. Jeho aktivita přispěla k výhře 2:1, která českému týmu umožnila nadále snít o postupu do baráže. Jurásek nejenže pomohl s prvním gólem, ale svým výkonem motivoval tým k dosažení cenného vítězství.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Jurásek asistoval u prvního gólu, který byl klíčový pro výhru 2:1
  • Češi zvládli tlak soupeře a drží naději na baráž pro Euro 2025
  • Jurásek se stal klíčovou postavou v jednadvacítce a důležitým hráčem českého výběru

Matěj Jurásek odehrál velmi důležitou roli v zápase české reprezentace do 21 let proti Walesu, kdy jeho aktivita na hřišti vedla k prvnímu zásahu českého týmu. V 27. minutě utkání měl Jurásek střelu, která nakonec skončila ve vlastní síti soupeře po zásahu obránce Bakera.

Tento moment dal českému týmu potřebnou důvěru a klid na míči. Jak sám Jurásek poznamenal, po prvním gólu se tým uklidnil a začal hrát více soustředěně​.

Po přestávce přidal další gól Václav Sejk, čímž zvýšil vedení na 2:0. Ačkoli Wales dokázal v samotném závěru snížit, Česká republika si vítězství pohlídala a udržela si tím naději na baráž. Pro Juráska to byl velmi důležitý zápas, zejména z pohledu odpovědnosti, kterou v jednadvacítce převzal​.

Ohlasy na Juráskův výkon

Jurásek sám po utkání uvedl, že se soustředil na týmový výkon a ne na osobní statistiky. Tento přístup je typický pro jeho hru a přestože byl jeho přínos v ofenzivě zřejmý, hráč zároveň přiznává, že stále pracuje na zlepšení své defenzivní hry.

Jurásek je jedním z tahounů české reprezentace U21, což potvrzují i jeho trenéři. Od začátku kvalifikace se stal jedním z klíčových hráčů, a to nejen v ofenzivě, ale i celkovým přístupem ke hře. Trenér Jan Suchopárek často spoléhá na jeho schopnosti a oceňuje jeho přínos na hřišti, což bylo patrné i v tomto důležitém zápase​.

Cíl? Baráž a postup na Euro

Česká reprezentace U21 po vítězství nad Walesem nadále sní o postupu do baráže a následné účasti na mistrovství Evropy U21 v roce 2025. Jurásek uvedl, že postup na šampionát by byl splněným snem nejen pro něj, ale i pro celý tým.

Jurásek a jeho spoluhráči jsou teď plně soustředěni na nadcházející zápas proti Litvě. Tým věří, že dokáže navázat na vítězství nad Walesem a udrží si šance na postup. Zápas proti Walesu dal hráčům potřebné sebevědomí a ukázal, že i když začátky zápasů jsou občas obtížné, tým má sílu je zvládnout​.

Budoucnost Juráska v reprezentaci

Matěj Jurásek se ukazuje jako jeden z největších talentů českého fotbalu a očekává se, že jeho hvězda bude stoupat i v seniorském výběru. Jak sám poznamenal, reprezentace je pro něj mimořádnou motivací a rád by si splnil sen zahrát si na mistrovství Evropy​.

Jurásek v utkání proti Walesu prokázal své kvality a jeho přínos pro tým byl nepopiratelný. Výkon českého týmu, který se díky němu a dalším hráčům vrátil na vítěznou vlnu, dává naději na postup do baráže a možnou účast na mistrovství Evropy U21.

Zdroj: Sport, iSport, ČT Sport, Fotbal.cz

Reklama

Oblíbené