Spojte se s námi


Fotbal

Ivan Hašek po Albánii: Chtěli bychom zápasy hrát takhle. Trenér národního týmu po výhře pochválil výkon Jana Bořila a oslavil jedno velké poprvé

Česká reprezentace porazila ve třetím duelu Ligy národů Albánii 2:0 a trenér Ivan Hašek byl s výkonem svých svěřenců spokojený, takhle by podle svých slov chtěl zápasy hrát. Navíc Hašek pochválil vystoupení navrátilce do týmu Jana Bořila, ale také oslavil jedno velké poprvé.

Publikováno

dne

Česká reprezentace porazila ve třetím duelu Ligy národů Albánii 2:0 a trenér Ivan Hašek byl s výkonem svých svěřenců spokojený, takhle by podle svých slov chtěl zápasy hrát. Navíc Hašek pochválil vystoupení navrátilce do týmu Jana Bořila, ale také oslavil jedno velké poprvé.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Češi porazili v Praze Albánii 2:0 a v tabulce Ligy národů mají šest bodů
  • Po zápase pochválil trenér Ivan Hašek výkon týmu a Jana Bořila
  • Už v pondělí hraje česká reprezentace další utkání s Ukrajinou

Vypadalo to jako úsvit lepších časů. Češi v Praze na Letné porazili 2:0 Albánii a co je hlavní, předvedli solidní výkon, na kterém lze do budoucna stavět. Díky prohře Gruzie s Ukrajinou (1:0) tak mají svěřenci Ivana Haška po třech zápasech na čele skupiny šest bodů, stejně jako Kavkazané.

O důležitý triumf se během pátečního večera postaral útočník pražské Slavie Tomáš Chorý. Ve svém devátém reprezentačním startu totiž vstřelil svou třetí a čtvrtou branku. Vysoký forvard vždy uplatnil velký důraz a přehled v pokutovém území. Nejprve už ve třetí minutě pohotově uklidil odražený míč.

Po hodině hry pak Chorý zužitkoval precizní centr Vladimíra Coufala a zcela nebráněný hlavou upravil výsledek na konečných 2:0. Národní tým celkově předvedl dobrý výkon. V obraně byli jistí Vitík, Holeš i Bořil a střed hřiště pomohl kapitánovi Součkovi kontrolovat Lukáš Červ.

Ivan Hašek zapsal poprvé čisté konto

„Jsem rád, že jsme tenhle zápas zvládli. Nebylo to jednoduché, soupeř kvalitu má. Vyhráli jsme díky intenzitě. Tlačili jsme, byli jsme nahoře, odebírali jsme míče, byli jsme aktivní. Chtěli bychom hrát zápasy takhle dál. Za tři dny musíme být ready a zopakovat takový výkon proti Ukrajině,“ cituje web fotbal.cz slova Ivana Haška.

Trenér národního týmu ve svém desátém utkání oslavil šestou výhru a především vůbec první čisté konto. K němu pomohl i Jan Bořil, který se do reprezentace vrátil po více než třech letech. Výkon třiatřicetiletého kapitána Slavie po utkání, které zvládl celé, chválil i Ivan Hašek. Trenér připomněl, že Bořilovi hrozil kvůli zranění konec kariéry.

„Uvidíme, jak budou kluci schopni zregenerovat během dalších dvou dnů před dalším zápasem. Může dojít k nějakým změnám už jen kvůli tomu, jak jdou zápasy rychle po sobě a na hráče je ta zátěž obrovská. Věřím, že i hráči, kteří nebyli tentokrát v základní sestavě, jsou schopni podat kvalitní výkony,“ upozornil Hašek.

Spíše lze ale očekávat, že národní kouč proti Ukrajině vsadí na sestavu, která se mu vyprofilovala během posledních dvou duelů. Další představení české reprezentace bude v pondělí 14. října v polské Wroclavi, kde našla pro toto utkání azyl reprezentace Ukrajiny.

Zdroj: fotbal.cz, ČT Sport

Reklama

Oblíbené