Spojte se s námi


Bundesliga

Kimmich proti proudu! Německý fotbalista chválí množství zápasů

Joshua Kimmich se rozhodl jít proti proudu a více zápasů si pochvaluje. Německý fotbalista je jeden z mála hráčů, kteří nekritizují větší množství fotbalových zápasů v souvislosti s tím, že hráči nemají dostatečný odpočinek mezi zápasy nebo celými sezonami.

Publikováno

dne

Joshua Kimmich se rozhodl jít proti proudu a více zápasů si pochvaluje. Německý fotbalista je jeden z mála hráčů, kteří nekritizují větší množství fotbalových zápasů v souvislosti s tím, že hráči nemají dostatečný odpočinek mezi zápasy nebo celými sezonami. Zajímavý je také fakt, že většina fotbalistů, kteří větší množství zápasů kritizují utrpěli vážná zranění.

  • Kimmich překvapil svým posledním vyjádřením
  • Kimmichovi se větší množství zápasů líbí, jelikož má rád anglické týdny
  • Hned několik hráčů, kteří trend kritizovali, je zraněných

Kimmich si větší množství zápasů chválí

„Možná se stanu nepopulárním a lidi mě nebudou mít rádi, ale mám daleko radši více zápasů. Daleko raději budu hrát než trénovat,“ začal svůj názor německý reprezentant. Hráči proti většímu množství zápasů protestují zejména proto, že UEFA přidala 2 zápasy v ligové fázi Ligy mistrů a Evropské ligy a zároveň zde budou pro některé týmy další 2 zápasy ve vyřazovací fázi.

„Ve fotbale vždycky byly a vždycky budou zranění. Nejsem si jistý, že budeme méně zranění, když budeme hrát menší množství zápasů. Většina vážných zraněních je v nezaviněných momentech a zranit se můžeme, i kdybychom hráli 1 zápas ročně,“ pustil se z ostra do vosího hnízda Kimmich.

Záložník Bayernu Mnichov také zmínil fakt, že velké kluby mají dost široké kádry na to, aby mohli rotovat. Přeci jen žádný hráč nemusí hrát veškerou porci minut, když má trenér na lavičce náhradníků dalších 10 podobně kvalitních hráčů. „Preferuji “anglické týdny, jsou lepší než ty klasické,“ uzavřel celé téma německý kapitán.

Kritizující hráči jsou zranění

Dani Carvajal je jedním z hráčů, kteří veřejně vystoupili proti tomu, aby se hrálo více zápasů. Podle španělského obránce větší množství zápasů nekvitují žádní fotbalisté, kteří jsou znepokojení. Jen pro příklad, tak během léta proběhne mistrovství světa klubů a po něm budou mít kluby jen 14 dnů, aby se připravili na ligové soutěže.

Stejný názor jako Carvajal zastává i defenzivní záložník Manchesteru City Rodri. „Nemámě téměř žádný odpočinek a tím zvyšujeme šance na vážné zranění,“ zhodnotil situaci mistr Evropy. Oba hráče však spojuje fakt, že si oba utrhli křížový vaz a jsou velmi pravděpodobně ze hry až do konce sezony.

Vzhledem k tomu, že je Rodri klíčovým hráčem Manchesteru City, tak se ihned připojil do prostestu také španělský manager Pep Guadiola. „Pokud se má něco změnit, musí to přijít od hráčů. Fotbal může být bez managerů, sportovních ředitelů, médii, ale bez hráčů se byznys zastaví,“ zhodnotil situaci Španěl.

Kolumbijský útočník Duván Zapata, taktéž v minulosti několikrát vystoupil proti trendu zvyšování herní praxe. Bohužel i v tomto případě potkalo hráče FC Turín nepříjemné zranění křížového vazu. Italský klub tak hledá náhradu, jelikož Kolumbijec byl jeho největším ofenzivním tahounem.

Zdroj: BBC, Mozzartsport

Reklama

Oblíbené