Spojte se s námi


Fotbal

Nottingham Forest vyfasoval tučnou pokutu. Za příspěvek na sítích dostal tvrdý trest, klub se ohradil proti rozhodnutí sudích

Anglická fotbalová asociace (FA) v pátek odpoledne potvrdila trest pro Nottingham Forest. Aktuálně desátý celek Premier League dostal pokutu ve výši 750 tisíc liber (v přepočtu 22,6 milionu korun) za příspěvek na sociálních sítích zaměřený na videoasistenta rozhodčího Stuarta Attwella.

Publikováno

dne

Anglická fotbalová asociace (FA) v pátek odpoledne potvrdila trest pro Nottingham Forest. Aktuálně desátý celek Premier League dostal pokutu ve výši 750 tisíc liber (v přepočtu 22,6 milionu korun) za příspěvek na sociálních sítích zaměřený na videoasistenta rozhodčího Stuarta Attwella.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Anglická fotbalová asociace (FA) v pátek odpoledne potvrdila trest pro Nottingham Forest
  • Aktuálně desátý celek Premier League dostal pokutu ve výši 750 tisíc liber (v přepočtu 22,6 milionu korun)
  • Klub totiž po prohře s Evertonem na sociálních sítích sdílel příspěvek zaměřený na videoasistenta rozhodčího Stuarta Attwella

Tohle se příliš nepovedlo. Když Nottingham Forest v polovině dubna tohoto roku v rámci minulé sezóny Premier League prohrál v Evertonu 0:2, zkrátka neunesl některé výroky rozhodčích.

Na sociálních sítích po zápase zveřejnili příspěvek namířený proti videoasistentovi rozhodčího Stuarta Attwella. V současné době desátý celek anglické nejvyšší soutěže v krátkosti popsal, že sudí udělali v utkání tři obří hrubky, což klub nemůže akceptovat.

„Před zápasem jsme PGMOL upozornili, že VAR je fanouškem Lutonu, ale nevyměnili ho. Naše trpělivost byla několikrát zkoušena. NFFC nyní zváží své možnosti,“ psalo se také v prohlášení Nottinghamu.

Vysoká pokuta pro Nottingham Forest

Jak už je psáno výše, zmíněný příspěvek následoval po porážce 0:2 s Evertonem 21. dubna. A tedy v době, kdy se oba týmy zmítaly v bojích o udržení nejvyšší soutěže. Nottingham Forest tímto příspěvkem zpochybnil Attwellovu nestrannost.

A za to jej stihl trest, a to poměrně tvrdý. Klub za tento příspěvek obdržel od Anglické fotbalové asociace (FA) vskutku vysokou pokutu ve výši 750 tisíc liber. To je v přepočtu 22,6 milionu korun.

Asociace pak také oznámila, že se jednalo o příspěvek příliš ostrý a nevhodný. Forest každopádně označili sankci za „zcela nepřiměřenou“ a uvedli, že se proti rozhodnutí odvolají.

FA nicméně také ve svém prohlášení uvedla, že Nottingham byl vedle pokuty varován také „za nevhodné chování v souvislosti s komentáři zveřejněnými na sociálních sítích. „Nezávislá regulační komise po slyšení shledala obvinění jako prokázané a uložila klubu sankci,“ cituje ESPN prohlášení komise.

„Klub popírá, že by komentáře zveřejněné na sociálních sítích naznačovaly zaujatost nebo zpochybňovaly integritu rozhodčích v utkání, potažmo videoasistenta rozhodčího,“ kontruje Nottingham. Jak celá záležitost dopadne je v tuto chvíli otázkou.

Nyní je každopádně věc taková, že Forest mají zaplatit za „nevhodnou aktivitu“ na sítích vskutku tučnou pokutu. V novém ročníku Premier League se Nottinghamu prozatím celkem daří. Na kontě sice má za sedm zápasů jen dvě výhry, ovšem několik zremizovaných utkání.

Klubu do této reprezentační pauzy získal deset bodů, tedy stejně jako Tottenham nebo Brentford. Nyní tedy figuruje na desátém místě Premier League.

Zdroj: Premier League, ESPN

Reklama

Oblíbené