Spojte se s námi


Fotbal

Co nabídne páteční program Ligy národů? Dva zápasy elitní kategorie, Češi doma proti Albánii, Slováci vyzvou Švédy

Čtvrteční program přinesl start druhé reprezentační pauzy v této sezóně. V Evropě je na programu opět UEFA Liga Národů, v rámci které se představí i Česko a Slovensko. Česká reprezentace vyzve v pátek večer Albánií, Slováci naopak vyzvou Švédy.

Publikováno

dne

Čtvrteční program přinesl start druhé reprezentační pauzy v této sezóně. V Evropě je na programu opět UEFA Liga Národů, v rámci které se představí i Česko a Slovensko. Česká reprezentace vyzve v pátek večer Albánií, Slováci naopak vyzvou Švédy.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Páteční program UEFA Ligy národů nabídne hned osm zápasů
  • Česko vyzve Albánii, Slovensko nastoupí na domácí půdě proti Švédům
  • V pátek se odehrají také dva zápasy elitní kategorie

Páteční program UEFA Ligy národů přinese několik velmi zajímavých zápasů. Dva z nich obstará elitní kategorie, čtyři zápasy nabídne „Liga B“, kde figuruje také český národní tým.

Program české a slovenské reprezentace

České a slovenské fanoušky bude především zajímat to, jak si v pátek povedou jejich celky. Slovensko v této sezóně hraje skupinu C, kde figuruje v první části této skupiny. Jeho vstup do Ligy národů nebyl špatný, v prvním duelu si poradilo s Estonskem 1:0.

V zápase se Slováci sice střelecky relativně trápili, ale herní dominanci dokázali protavit v tříbodový zisk. Druhé utkání sehráli s Ázerbájdžánem, který porazili výsledkem 2:0.

Dvakrát ovšem vyhráli i Švédové, kteří jsou aktuálně v této skupině o skóre první. To můžou ale Slováci změnit a pokusit se velice kvalitní Švédsko porazit. Pokud by se jim to povedlo, dostali by se na první místo skupiny. Toto utkání je na programu stanice Sport 1 od 20:45.

Na rozdíl od Slovenska se českému výběru nepodařilo do soutěže vstoupit vítězně, ale spíše trapně. V zápase proti Gruzii dostal čtyřgólový výprask. Napravit se mu to podařilo vítězstvím proti Ukrajině 3:2, které za sebou opět zanechalo spoustu otázek, protože týmový výkon zcela ideální nebyl.

V Lize Národů B tedy drží třetí místo pod Gruzií a právě Albánií. Tu se tým Ivana Haška v pátek večer pokusí porazit a udržet si naději na nějaký přijatelný výsledek v této celé soutěži. Zápas odvysílá ČT sport od 20:45.

Jaké jiné zápasy dnes sledovat?

Kromě těchto dvou zápasů můžete sledovat i program jiných skupin. Šlágrem kola je duel Maďarska s Nizozemskem. Nutno dodat, že oba celky mají v kádru spoustu zajímavých jmen.

Za Maďarsko se předpokládá, že nastoupí skvělý ofenzivní záložník Liverpoolu Dominik Szoboszlai nebo obránce RB Lipska Willi Orban.

Semifinalisté Eura 2024 mají v týmu jednoho z nejlepších obránců na světě Virgila van Dijka. Dále by měli nastoupit například Xavi Simons, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt či Denzel Dumfries. Zápas nabízí program Sport 2 a utkání začíná už tradičně ve 20:45.

V rámci elitní kategorie nabízí páteční program také utkání Bosny a Hercegoviny s Německem. Ve skupině B se představí Island proti Walesu, Turecko proti Černé Hoře a Ukrajina proti Gruzii. Kromě Slováků nabízí skupina C ještě jeden duel, Estonsko doma vyzve Ázerbájdžán.

Zdroj: UEFA

Reklama

Oblíbené