Spojte se s námi


Fotbal

Rozzuřený Messi, promáčené hřiště a remíza 1:1? Argentina ztratila body ve Venezuele

Ve vypjatém zápase v Maturínu se Argentina potýkala nejen s houževnatým soupeřem, ale i s nepříznivými podmínkami na hřišti. I přes rychlé vedení gólem Nicoláse Otamendiho skončil zápas remízou 1:1, když za Venezuelu vyrovnal Salomón Rondón. Kapitán Lionel Messi po návratu po zranění nebyl spokojen s výkonem týmu ani se stavem hřiště.

Publikováno

dne

Ve vypjatém zápase v Maturínu se Argentina potýkala nejen s houževnatým soupeřem, ale i s nepříznivými podmínkami na hřišti. I přes rychlé vedení gólem Nicoláse Otamendiho skončil zápas remízou 1:1, když za Venezuelu vyrovnal Salomón Rondón. Kapitán Lionel Messi po návratu po zranění nebyl spokojen s výkonem týmu ani se stavem hřiště.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Nicolás Otamendi poslal Argentinu do vedení ve 13. minutě, ale Salomón Rondón v druhé půli vyrovnal
  • Zápas byl opožděn kvůli těžkým dešťům, které způsobily problémy s kvalitou hrací plochy
  • Messi označil zápas za „ošklivý“ a vyjádřil frustraci z nemožnosti hrát kvalitní fotbal

Venezuela a Argentina se utkaly v rámci jihoamerické kvalifikace na mistrovství světa 2026. Zápas měl být od začátku napjatý, ale situaci výrazně komplikovaly extrémní podmínky.

Těžké deště zaplavily hřiště v Estadio Monumental v Maturínu, což vedlo k třicetiminutovému zpoždění výkopu. I po odkladu zůstalo hřiště ve špatném stavu, s viditelnými kalužemi a promáčenou trávou, která zpomalovala hru a narušovala pohyb míče.

Oba týmy musely přizpůsobit svou hru těmto podmínkám, což vedlo k mnoha nepřesnostem a ztrátám míče. Pro Argentinu byly tyto podmínky velkou překážkou v jejich snaze potvrdit svou dominanci v kvalifikaci.

Rychlé vedení Argentiny

Argentina začala zápas energicky a ve 13. minutě se ujala vedení, když Nicolás Otamendi skóroval po dobře zahraném rohovém kopu. Tento gól vypadal jako příslib dalšího vítězství pro úřadující mistry světa, kteří dominují kvalifikačním tabulkám. Nicméně, Venezuela se postupně dostávala do zápasu a díky své disciplinované obraně nedovolila Argentině rozvíjet kombinační hru.

V druhé polovině zápasu se hra více vyrovnala. Venezuela začala vytvářet větší tlak na argentinskou obranu a v 67. minutě se dočkala zaslouženého vyrovnání. Salomón Rondón se prosadil po centru z pravé strany a hlavou překonal brankáře Emiliana Martíneze. Tento gól byl pro Venezuelu klíčový, protože udržel jejich šance na kvalifikaci naživu.

Messiho návrat a rozčarování

Velkým příběhem zápasu byl také návrat Lionela Messiho po dvouměsíční pauze kvůli zranění. Přestože Messi měl několik světlých momentů, nebyl spokojen s výkonem svého týmu ani s kvalitou hřiště.

Po zápase uvedl, že „to byl ošklivý zápas“ a zdůraznil, jak obtížné bylo hrát na tak špatném povrchu. „Nemohli jsme si ani vyměnit dvě přihrávky po sobě,“ dodal Messi, který byl viditelně frustrován.

Pohled na další zápasy

Přestože Argentina ztratila dva body, její pozice v kvalifikaci zůstává silná. Po devíti odehraných zápasech je stále na čele jihoamerické kvalifikační tabulky a jejich postup na mistrovství světa se zdá být formalitou. Pro Venezuelu je však každý bod klíčový, protože bojuje o umístění v první šestce, která zajišťuje přímý postup na šampionát.

Současně se hrál i další důležitý zápas mezi Brazílií a Chile, který skončil vítězstvím Brazílie 2:1 díky gólu v 89. minutě. Tento výsledek posunul Brazílii na čtvrté místo v tabulce, dva body před Venezuelu. I když Argentina zůstává jasným favoritem na celkový postup, boj o zbylá místa bude velmi těsný.

Remíza 1:1 mezi Venezuelou a Argentinou byla pro oba týmy klíčovým momentem v jejich cestě kvalifikací. Pro Argentinu to znamená menší klopýtnutí, ale jejich pozice v kvalifikačním žebříčku zůstává pevná. Na druhou stranu, pro Venezuelu to byl cenný bod, který jim pomáhá v boji o postup na mistrovství světa. Těžké podmínky a Messiho frustrace jen podtrhly obtížnost tohoto zápasu.

Zdroj: AS USA, Republic World, Blue News

Reklama

Oblíbené