Spojte se s námi


Fotbal

Sadílek poprvé promluvil o bizarní nehodě na tříkolkách! Ta jej připravila o EURO. Kdy se vrátí k fotbalu?

Hloupá nehoda, která jej stála nominaci na evropský šampionát. Michal Sadílek přišel o EURO kvůli kurióznímu zranění, jež si přivodil během jízdy na tříkolkách. Jak s odstupem času celou tuto kauzu vnímá?

Publikováno

dne

Hloupá nehoda, která jej stála nominaci na evropský šampionát. Michal Sadílek přišel o EURO kvůli kurióznímu zranění, jež si přivodil během jízdy na tříkolkách. Jak s odstupem času celou tuto kauzu vnímá?

  • Sadílek zmeškal kvůli zranění EURO
  • Důvodem byla jízda na tříkolce
  • Nyní o incidentu promluvil

Mohl jet na EURO, místo toho se na vrcholný evropský turnaj díval jen v televizi či na tribuně stadionu. Michal Sadílek přišel o možnost si zahrát na šampionátu v Německu kvůli jízdě na vypůjčených tříkolkách.

Sadílka mrzí nejen samotný fakt, že k nehodě došlo, ale také to, jaká byla komunikace jeho i reprezentace s médii. Ta si totiž nejdříve myslela, že šlo o zranění, ke kterému došlo na jízdním kole.

Až později vyšlo najevo, že si někteří reprezentanti v čele se Sadílkem na soustředění v Rakousku vypůjčili tříkolky, což se ukázalo jako velmi neuvážený tah.

Byla to chyba, že ta upřímnost tam z naší strany a strany reprezentace nebyla. Chápu fanoušky, ta následná kritika byla naprosto zasloužená,“ uvedl nyní záložník nizozemského klubu FC Twente v podcastu Livesport Daily.

Média nejdříve dostala informaci, že nepůjde o nic vážného, opak byl ovšem pravdou. „Hned když se to stalo, tak jsem věděl, že šampionát není úplně reálný. Rána byla docela hluboká. Během dvou hodin už jsem byl na sále,“ popisuje situaci zpětně reprezentační středopolař Sadílek.

Ten konečně také řekl, jak se to vlastně celé přihodilo. „Kolem stezky je příkop, mně se to stalo zrovna v místě, kde byl asi jediný takový můstek. Nohou jsem zajel přímo do roury,“ uvedl Sadílek ve zmíněném podcastu.

Příští úterý se má Sadílek vrátit do tréninku

Jeho zaměstnavatel Twente měl v plánu, že tříkolky zařadí do předsezonního teambuildingu, když se pak dozvěděl, co se Sadílkovi stalo, rozhodli se Nizozemci, že tuto aktivitu ze seznamu raději vyřadí.

Sadílek tak přišel o šampionát i o předsezonní klubovou přípravu, v podstatě mu to ohrozilo kariéru. Po dobu sedmdesáti dní nemohl nohu vůbec zatěžovat, stále se ze zranění dostává. Jeho návrat na fotbalové trávníky už se prý ale blíží.

Během příštího týdne, nejspíš v úterý, by se Michal Sadílek měl konečně zapojit do tréninku FC Twente. Hráč má z blížícího se návratu ohromnou radost a již jej netrpělivě vyhlíží. Jisté je, že to nyní nebude mít jednoduché. Musí naskočit po zranění do rozjetého vlaku a rychle se vrátit.

Konkurence je totiž neúprosná, a to jak v klubovém fotbalovém prostředí, tak i v tom reprezentačním. V národním týmu mezitím Sadílka dobře zastoupil třeba Lukáš Červ, jenž v barvách Viktorie Plzeň prokazuje, že může být skvělou volbou klidně i do základní sestavy.

Zdroj: Livesport Daily

Reklama

Oblíbené