Spojte se s námi


Fotbal

Pod Suchopárkem se třese trenérská židle! Kdo jej může u lvíčat nahradit? Ve hře dva bývalí trenéři Sparty

Jan Suchopárek to má po špatných výsledcích hodně nahnuté a může se stát, že trenér národního týmu do jedenadvaceti let bude brzy odvolán ze své funkce. Živě se již nyní začíná spekulovat, kdo by jej mohl nahradit. Jména jsou to vskutku interesantní.

Publikováno

dne

Jan Suchopárek to má po špatných výsledcích hodně nahnuté a může se stát, že trenér národního týmu do jedenadvaceti let bude brzy odvolán ze své funkce. Živě se již nyní začíná spekulovat, kdo by jej mohl nahradit. Jména jsou to vskutku interesantní.

  • Jan Suchopárek má v reprezentaci do jednadvaceti let velmi nejistou pozici
  • Musí zvládnout nadcházející dvě kvalifikační utkání, jinak prakticky téměř s jistotou končí
  • Spekuluje se o dvou trenérech, kteří by jej mohli nahradit. Oba dříve vedli pražskou Spartu

Pokud lvíčata nepostoupí na vytoužené Euro, půjde Suchopárek dost možná od válu. Trenér reprezentační jednadvacítky to před klíčovými bitvami s Walesem a Litvou moc dobře ví.

Možná mi smlouva končí v létě, možná za týden. Teď budoucnost neřeším. Soustředím se na práci, kterou tady mám,“ uvedl Suchopárek na tiskové konferenci.

Kontrakt má trenér platný do mistrovství Evropy, avšak nedostane-li se tam, smlouva mu bude automaticky zneplatněna. „Trenéřina je o tom, že když nemáte úspěch, skončíte. A když ho máte, možná pokračujete. To je všechno,“ krčil rameny někdejší reprezentační fotbalista, který dříve hrával třeba za Slavii Praha,

Teď musí Suchopárek se svými svěřenci porazit jak Wales, tak Litvu, a zároveň doufat, že Island nedokáže zvítězit v Dánsku. Pak už by situace byla skutečně velice kritická.

Lvíčata by mohl trénovat jeden z dvojice koučů Holoubek – Jílek

Dle informací, které přinesl iSport, se Suchopárkova pozice řešila už po tom, co lvíčata utrpěla drtivou porážku 0:5 na půdě Dánska. Dokonce už v té době mělo dojít ke kontaktu vedení reprezentace s trenérem Davidem Holoubkem.

Ten byl před časem odvolán z lavičky ligové Mladé Boleslavi, kde jej nahradil švédský kouč jménem Andreas Brönnström. Holoubek už zkušenosti s vedením mládežnických reprezentací má, mohl by tak být dobrou volbou. V minulosti totiž seděl na lavičce reprezentační osmnáctky i devatenáctky.

Dalším kandidátem je pak vedle Holoubka ještě Václav Jílek, někdejší dlouholetý kouč Sigmy Olomouc či pražské Sparty a v současné době lodivod české fotbalové reprezentace do osmnácti let.

Jména obou kandidátů jsou velice zajímavá, faktem však je, že vedení FAČR se již mělo rozhodnout, že během kvalifikačního cyklu do vedení mančaftu zasahovat nebude. Kvalifikaci by tak měl určitě dokončit současný reprezentační kouč Suchopárek.

V případě, že s týmem lvíčat Suchopárek neuspěje, je dost pravděpodobné, že jej posléze na lavičce nahradí buď Jílek, nebo Holoubek, jenž stejně jako Jílek v minulosti trénoval mj. i pražskou Spartu, kde působil jako hlavní trenér, asistent i kouč mládeže.

Zdroj: iSport, FAČR, Livesport, inFotbal

Reklama

Oblíbené