Spojte se s námi


Fotbal

Hašek: Nominace Bořila? Já ho beru hlavně podle výkonů. Ty podává nadstandardní a tady věk nerozhoduje

Česká fotbalová reprezentace má před sebou další zápasy Ligy národů, ve které má tým trenéra Ivana Haška zatím tři body po porážce s Gruzií a výhrou nad Ukrajinou. Už v pátek se doma na Letné představí proti Albánii a kouč na tiskové konferenci odpovídal na zvídavé dotazy novinářů.

Publikováno

dne

Česká fotbalová reprezentace má před sebou další zápasy Ligy národů, ve které má Ivan Hašek a jeho tým zatím tři body po porážce s Gruzií a výhrou nad Ukrajinou. Už v pátek se doma na Letné představí proti Albánii a kouč na tiskové konferenci odpovídal na zvídavé dotazy novinářů.

  • Česko má před sebou zápasy Ligy národů
  • Prvním soupeřem bude Albánie
  • Trenér Hašek odpovídal na dotazy novinářů

Po neúspěchu na mistrovství Evropy zůstal u týmu České fotbalové reprezentace trenér Ivan Hašek, který sestavil tým na první utkání Ligy národů. V něm se Češi utkali s Gruzií a došlo k poměrně velkému překvapení. Gruzínci byli o level lepší a po zásluze si došli pro vysokou výhru 4:1.

Kritika na realizační tým trenéra Haška sílila a bylo potřeba vše napravit doma s Ukrajinou. To se povedlo, Pavel Šulc skóroval dvakrát a vítězná branka padla z pokutového kopu z kopačky kapitána Tomáše Součka. Ve skupině 1 Ligy B jsou tedy Češi třetí, což by na konci znamenalo hrát baráž o udržení.

Další zápasy Ligy národů jsou za dveřmi a následujícím soupeřem je silná Albánie, na kterou nemají fanoušci zrovna nejlepší vzpomínky. Přeci jen pamatují na poslední porážku 0:3 v kvalifikaci na EURO ještě za trenéra Jaroslava Šilhavého.

Trenér Hašek na tiskové konferenci

Novináři se na tiskové konferenci dotazovali na sestavy, kterou trenéři pochopitelně odmítají prozradit. Sám ale přiznal, že o ní má už poměrně jasno, ale musí dbát i na mentální stránku fotbalistů, kteří mají v klubech velké vytížení.

„Máme celkem jasno, ale potřebujeme ještě doladit zdravotní stav, aby to bylo stoprocentní. Zápasů je strašně moc a myslím, že je to do budoucna neúnosné, aby hráči absolvovali takové množství zápasů.

Myslím, že je to na ně moc i v kombinaci s cestováním. Jsem přesvědčený, že to, jak hráči dokážou regenerovat, bude klíčové pro velké množství týmů,“ prozradil na tiskové konferenci trenér Hašek, jenž promluvil i o důležitosti utkání s Albánií.

„Je to jeden z klíčových zápasů a hraje se i tady o postup na mistrovství světa, o to jít do baráže na mistrovství světa. I proto to tak na hřišti musí vypadat. Věřím, že nám i fanoušci pomůžou,“ dodal.

Nominace se krátce před srazem obměnila a někteří hráči museli zůstat kvůli svému zdravotnímu stavu doma. Do sestavy se tak nakonec dostal i kapitán Slavie Jan Bořil, jehož jméno mnohé překvapilo.

„Já ho beru hlavně podle výkonů. Výkonem sem patří, protože výkony, které podává, jsou nadstandardní a tady věk nerozhoduje. Za ním je navíc i ten příběh, že se dokázal vrátit po těžkém zranění. O to je to cennější,“ zakončil Hašek.

Zdroj: Česká fotbalová reprezentace

Reklama

Oblíbené