Spojte se s námi


Chance Liga

Angažmá v třetiligovém Mostu? Kdybych věděl před třemi měsíci, co vím dnes, asi bych se rozhodoval jinak, přiznal dvoumetrový gólman Holý

Tomá Holý věřil, že si bude moct z nabídek v létě jako volný hráč vybírat. Ovšem čas plynul, lákavé štace se nenabízely a nakonec skončil v třetiligovém Mostu. Vytáhlý gólman si nicméně nestěžuje a věří, že mu angažmá pomůže k atraktivnější adrese.

Publikováno

dne

Tomáš Holý věřil, že si bude moct z nabídek v létě jako volný hráč vybírat. Ovšem čas plynul, lákavé štace se nenabízely a nakonec skončil v třetiligovém Mostu. Vytáhlý gólman si nicméně nestěžuje a věří, že mu angažmá pomůže k atraktivnější adrese.

  • Tomáš Holý byl v létě volným hráčem
  • Lákavých nabídek ale mnoho nebylo
  • Nakonec skončil v třetiligovém Mostu

Tomáš Holý už ve své kariéře zažil mnoho. S fotbalem začínal v Rychnově nad Kněžnou, odkud se posunul do Hradce Králové a později do pražské Sparty. V její mládeži působil dlouhé roky, ale do A-týmu se neprobojoval.

Po sérii hostování zamířil do Anglie, kde okusil angažmá v Gillinghamu, Cambridge, Ipswichi, Port Vale a Carlise United. V létě se nakonec stal volným hráčem a mohl řešit svou budoucnost.

Mluvil i o návratu do České republiky, ačkoliv se očekávalo, že setrvá v nižších soutěžích na Ostrovech. Jak ale čas plynul, Holý stále angažmá neměl a doufal, že přijde lákavá nabídka. Ta nedorazila, kluby se o něj vyloženě nepraly a nakonec se musel spokojit s třetiligovým Mostem.

„Když se na to člověk podívá ze širšího pohledu, tak asi tuší, proč to dělám. Některé kluby tvrdily, že mě neznají, že mě nemají zmapovaného. Tohle může být cesta, při níž se mohu ukázat. Zrovna Most je velmi dobré místo, kam takový krok udělat.

Horvi má mraky zkušeností i ze zahraničí. Navrch znám dlouhá léta ze Sparty Petra Glasera, mosteckého sportovního manažera. Kdyby to v Mostě nemělo cenu, ani jeden z nich tady nebude. Když tu jsou, musí to mít smysl,“ řekl Holý v rozhovoru pro iSport.

Holý o setrvání v Anglii

Angažmá v Anglii se řešilo, ovšem Holý odmítal s tím, že chtěl okusit něco jiného a pak už nebylo cesty zpátky. Nyní má tedy půlrok na to potvrdit své kvality v Mostu a poté může řešit, co bude dál. Ostatně tato dohoda vyhovuje všem zmíněným stranám.

„Tam byl zhruba stejný případ jako tady v Česku na začátku. Říkal jsem si: tohle nejde vzít, tohle taky ne, jenomže čas plyne. Kdybych věděl před třemi měsíci, co vím dnes, asi bych se rozhodoval jinak. Gólman má v každém týmu jen jedno místo, trend se změnil, zvlášť v Anglii.

Před deseti lety u nás chtěli všichni zkušenosti. Vraceli se brankáři jako Jarda Blažek, Dan Zítka. Dnes je jeden z nejzkušenějších českých gólmanů pořád bez angažmá (Tomáš Vaclík). Zkušenosti nikdo nechce. Fotbal je byznys, berou se mladší hráči, které zpeněžíte,“ dodal.

Zdroj: iSport

Reklama

Oblíbené