Spojte se s námi


Hokej

Las Vegas smetlo Colorado 8:4! Hertl si připsal asistenci

Las Vegas si v gólové přestřelce poradilo s Coloradem 8:4. Avalanches tak jen prodloužili svou sérii špatných výsledků v T-Mobile Areně. Hvězdami zápasu byly čtyřbodový Jack Eichel a Ivan Barbashev. Domácímu celku se tak povedl vstup do nové sezony nejspíše ještě více než podle představ.

Publikováno

dne

Las Vegas si v gólové přestřelce poradilo s Coloradem 8:4. Avalanches tak jen prodloužili svou sérii špatných výsledků v T-Mobile Areně. Hvězdami zápasu byly čtyřbodový Jack Eichel a Ivan Barbashev. Domácímu celku se tak povedl vstup do nové sezony nejspíše ještě více než podle představ.

  • Mikko Rantanen v 1. zápase sezony nasázel hattrick
  • Tomáš Hertl si připsal 1 asistenci
  • Colorado na ledě Las Vegas nevyhrálo po 4. v řadě

Průběh 1. třetiny

Na úvodní branku diváci čekali téměř až do 11. minuty. Jako první se navíc prosadili hosté, a to, když Nathan MacKinnon našel zcela volného Mikko Rantanena mezi kruhy a finský kanonýr se nemýlil. Vedení si hosté užili ovšem pouze 20 vteřin. Celé útočné pásmo si projela nová posila z Buffala Viktor Oloffson, který překvapil Alexandara Georgiyeva a srovnal na 1:1.

Do konce 1. třetiny se ještě domácím podařilo otočit skóre. Minutu a pů před sirénou našel Noah Hanifin volného Barbasheva, který bez problémů. propálil svého krajina. Colorado poté opět vynechalo několik vteřin po vhazování a opět inkasovalo po 20 vteřinách. Rychlý protiútok vedl Jack Eichel a americký technik předložil Marku Stonovi lahůdkovou nahrávku před prázdnou branku.

2. třetina vyhnala Georgiyeva z brány

Hosté v T-Mobile Areně ukázali svou silnou stránku, kterou jsou přesilové hry. V 5. minutě jednu z nich využil Rantanen. Finský útočník vstřelil svůj 2. gól v zápase, tentokrát po přihrávce Cala Makara. Opět na sebe nenechala dlouho čekat, domácí se prosadili ihned po minutě a půl. Zach Whitecloud dostal perfektní nahrávku na modrou čáru, udělal několik kroků k brance a propálil vše co mu stálo v cestě.

V čase 17:32 na sebe vzala zodpovědnost 2. formace Avalanche. Samuel Girard poslal na branku lehkou střelu, jen aby ji Adin Hill vyrazil. Americký brankář střelu opravdu betonem jen vyrazil a před odkrytou brankou se tak náhle z ničeho nic objevil Casey Mittelstadt a ten už neměl problém skórovat.

Svou sílu v přesilové hře neváhali ukázat ani domácí rytíři. Shea Theodore předložil puk s chutí hrajícímu Oloffsonovi, který si několik vteřin hrál s pukem na čepeli a poté vyslal nechytatelnou ránu do levého horního rohu branky. Pro ruského brankáře to tak byla poslední rána do rakve a do poslední části ho vystřídal Justus Annunen.

Ve 3. třetině Vegas skóroval z 5 střel 3x

Gólový účet poslední části hry otevřel vteřinu po skončení přesilové hry Rantanen. Fin tak zkompletoval hattrick, přesnou nahrávkou mu opět asistoval Makar. Za minut a půl se ale opět měnilo skóre. Podobnou situaci jako na druhé straně využil Stone. Eichel svého spoluhráče našel na hranici levého kruhu a přesná střela skončila v brance.

Z útočné snahy Colorada pramenili protiútoky Las Vegas. Jeden z nich bezchybně využil Barbashev, který si obhodil obránce a bekhendovou ranou pod horní tyč nedal Annunenovi žádnou šanci. Necelých 40 vteřin před koncem dokončil demolici Colorada ranou do prázdné branky Brett Howden a uzavřel tak skóre 8:4.

Zdroj: NHL

Reklama

Oblíbené