Spojte se s námi


Fotbal

Zemřel jednatřicetiletý fotbalista George Baldock. Obránce Panathinaikosu našli mrtvého v bazénu

Anglický fotbalista George Baldock zemřel. Obránce Panathinaikosu, který dlouhá léta hrával v Sheffieldu, byl nalezen mrtvý v bazénu. Informaci oznámilo vedení řecké Super League ve středu večer v oficiálním oznámení.

Publikováno

dne

Řecko-anglický fotbalista George Baldock zemřel. Obránce Panathinaikosu, který dlouhá léta hrával v Sheffieldu, byl nalezen mrtvý v bazénu. Informaci oznámilo vedení řecké Super League ve středu večer v oficiálním oznámení.

  • Zemřel George Baldock
  • Fotbalistovi bylo 31 let
  • Zahrál si i Premier League

Smutnou zprávu oznámilo ve středu večer vedení řecké Super League. Řecko-anglický fotbalista George Baldock zemřel ve věku jednatřiceti let. Nalezen byl v bazénu u vily na předměstí Atén, kde bydlel od svého přestupu do Panathinaikosu.

Nalezl jej majitel budovy, který na místo dorazil po urgencích od hráčovi manželky, které několik hodin nezvedal telefony. Ten následně na místo zavolal záchranku, bylo ale již pozdě. Bližší důvody smrti nicméně odhalí až nařízená pitva.

„Celá fotbalová rodina Super League vyjadřuje hluboký zármutek nad předčasnou ztrátou fotbalisty Panathinaikosu a našeho národního týmu George Baldocka a vyjadřuje hlubokou soustrast jeho rodině a blízkým,“ oznámila řecká Super League.

Baldock a jeho kariéra

Baldock se narodil v anglickém Buckinghamu a seniorskou kariéru začal v Milton Keynes, hrajícím třetí ligu. Chodil na hostování do nižších soutěží, zahrál si i na Islandu a poté se definitivně probojoval do sestavy mateřského týmu.

Z něj v létě roku 2017 přestoupil do Sheffieldu United a mohl si zahrát Championship, což je v Anglii výkonnostně druhá liga. Nastupoval pravidelně a společně se svými spoluhráči po dvou letech v klubu vybojoval Premier League.

Po dvou sezonách v ní ale s klubem spadl, avšak hned vybojoval postup zpátky. Zapsal se tím do srdcí fanoušků, kteří oplakali jeho odchod. V létě mu skončila smlouva a hráč se rozhodl odejít do řeckého Panathinaikosu.

Důvodem bylo i to, že od sezony 2022/23 začal reprezentovat Řecko. V jeho dresu odehrál 12 utkání. Další ale už pochopitelně nepřidá. Poslední zápas odehrál v neděli, jeho Panathinaikos remizoval doma s Olympiakosem 0:0.

Zdroj: Super League

Reklama

Oblíbené