Spojte se s námi


Chance Liga

Nejen Chorý! Ven se dostala jména 3 dalších útočníků, po kterých Slavia šla. Jeden z nich hraje za Spartu

Slavia Praha v létě nutně sháněla útočníka, okamžitou kvalitu do vápna. Toho nakonec získala v Tomáši Chorém, ve hře však byly ještě další 3 varianty. Pojďme se společně zaměřit na jednotlivá jména střelců.

Publikováno

dne

Slavia Praha v létě nutně sháněla útočníka, okamžitou kvalitu do vápna. Toho nakonec získala v Tomáši Chorém, ve hře však byly ještě další 3 varianty. Pojďme se společně zaměřit na jednotlivá jména střelců.

  • Chorý v létě posílil Slavii, zvažovala se ale i jiná jména
  • Jedno z nich teď válí v dresu znepřátelené Sparty
  • Další přestoupilo do Plzně, jiné pak do ciziny

Když Chorý zamířil do Slavie z konkurenční Viktorie Plzeň, vzbudilo to hodně vášní. Bývalého hráče Sigmy Olomouc nechtěli přijmout ani slávističtí fanoušci, Viktoriáni mu zase spílali za zradu.

Někteří experti kroutili hlavou a říkali, že Chorý už není nejmladší a v Edenu mu to nemusí sednout. První zápasy byly skutečně rozpačité, teď už ovšem asi nikdo nepochybuje, že Chorý byl dobrou posilou.

V létě to ovšem nebylo jen o něm. Slavia usilovala také o služby dalších 3 forvardů. Jedním z nich byl podle SportRevue Luka Kulenovič, jenž v minulé sezoně válel v dresu Slovanu Liberec.

Chorvatského kanonýra hodně chtěl slávistický kouč Jindřich Trpišovský, majitel Severočechů Ondřej Kania věděl, že hráče v týmu asi neudrží. Kulenovič nicméně nakonec zamířil do nizozemského Heracles Almelo.

Další možností byl pro Slavii Lukáš Vašulín. Ten byl oporou Hradce Králové a už to vypadalo, že skutečně posílí Slavii. Vymezovali se proti němu ovšem slávističtí fanoušci, kterým nepřipadal jako kvalitní posila.

Zájem sešívaných nakonec poněkud ochladl a Vašulín kývl na nabídku Plzně. Tam v podstatě nahradil Chorého, i když zatím to vypadá, že bude mít co dělat, aby se jeho výkonům alespoň přiblížil.

O koho ale Slavia v létě hodně stála, to byl Albion Rrahmani. Mladý gólový zabiják z Kosova, který válel v dresu rumunského mančaftu Rapid Bukurešť.

Sešívaní se ale s Rapidem nedohodli a co víc, Rrahmani nakonec za 5 milionů eur přestoupil k odvěkému rivalovi Slavie do Sparty Praha. A teď dal navíc slávistům gól v derby.

Zdroje: SportRevue, Livesport

Reklama

Oblíbené