Spojte se s námi


Chance Liga

Baník s dalšími kluby bojuje o služby žádaného kanonýra! Kolik bude přestup čerstvého reprezentanta stát?

Ostravský Baník, společně se dvěma dalšími ligovými celky, chce do svých řad v zimě získat posilu do útoku, které to o soutěž níže střílí více než slušně. Na kolik by mohl přestup žádaného útočníka v lednu vyjít?

Publikováno

dne

Ostravský Baník, společně se dvěma dalšími ligovými celky, chce do svých řad v zimě získat posilu do útoku, které to o soutěž níže střílí více než slušně. Na kolik by mohl přestup žádaného útočníka v lednu vyjít?

  • Baník, Karviná a Pardubice si brousí zuby na mladého střelce
  • Je to 2. nejlepší kanonýr Chance NL po hvězdném Necidovi
  • Chrudim si své opory cení na poměrně vysokou sumu

David Látal je čerstvým reprezentantem České republiky do 21 let, do týmu lvíčat jej premiérově povolal trenér Jan Suchopárek. Hráč zaujal svými výkony ve druholigové Chrudimi.

Není divu, že zájem o jeho služby hlásí hned tři ligové týmy. Jedná se o zmíněný Baník Ostrava, který je asi hlavním favoritem, ale také o konkurenční Karvinou a Pardubice.

V létě kolem hráče kroužily právě Pardubice, ty nejdříve zvažovaly nabídku ve výši 3 milionů korun českých, nakonec nabídly dokonce 5 milionů korun. Chrudim souhlasila s prodejem, pak si to rozmyslela.

Podobnou částku nabízeli i Ostravané, z transferu ovšem nakonec také sešlo. Chrudim je ochotná se s kluby o prodeji Látala bavit opět v zimě, dá se však očekávat, že cena už bude určitě vyšší než 5 milionů.

21letý hráč prožívá životní formu a Chrudim tak může být ráda, že jej v létě ještě neprodala. Na jeho zimním transferu totiž může vydělat ještě o něco větší sumu.

V 11 utkáních Chance Národní Ligy v probíhajícím ročníku dokázal Látal skórovat hned 7krát, což z něj činí nejlepšího chrudimského střelce (o 3 branky méně má na kontě jiný útočník Jiří Hrubeš).

V celkové tabulce střelců se Látal nachází na 2. příčce, 1. místo zatím drží s 9 vstřelenými góly Tomáš Necid z Viktorie Žižkov, bývalý reprezentant, jenž hrál i za Slavii, CSKA Moskva či naposledy Bohemians.

Baníku, Karviné i Pardubicím by se mladý forvard Látalových kvalit jistě hodil. Všechny tři mančafty by potřebovaly zvýšit gólovou produkci, s čímž by hvězda Chrudimi mohla rozhodně pomoct.

Zdroje: iSport, Livesport

Reklama

Oblíbené