Spojte se s námi


Fotbal

Souček a další hráčí se zase budou divit! Reprezentace fanoušky netáhne, v prodeji jsou stále tisíce vstupenek

Česká fotbalová reprezentace fanoušky nebaví. Ví se o tom už nějaký ten rok a důvodů je více. Tím hlavním je to, že fanoušek nevidí tým, ale soubor individualit, který nemá herní systém a na hřišti působí jako bez emocí. A právě proto se zápas s Albánií ani zdaleka neblíží vyprodání.

Publikováno

dne

Česká fotbalová reprezentace fanoušky nebaví. Ví se o tom už nějaký ten rok a důvodů je více. Tím hlavním je to, že fanoušek nevidí tým, ale soubor individualit, který nemá herní systém a na hřišti působí jako bez emocí. A právě proto se zápas s Albánií ani zdaleka neblíží vyprodání.

  • Reprezentace fanoušky netáhne
  • Zápas s Albánií se zdaleka neblíží vyprodání
  • Stále zbývají tisíce lístků

Reprezentační pauza je zpátky. Fanoušci klubového fotbalu se na ní většinou netěší, zejména ti čeští. Zatímco v mnoha zemích světa se na zápasy reprezentačních týmů těší, nálada okolo výběru trenéra Ivana Haška je odlišná.

A byla ještě daleko dříve před tím, než trenér Hašek usedl na lavičku. Pověst reprezentace je dlouhá léta mizivá a není mnoho těch, kteří by se těšili na její zápasy více, než na utkání svého oblíbeného fotbalového klubu.

Letná bude prázdnější než je zvykem

Češi se už v pátek utkají s Albánií a není velkým překvapením, že se zápas ani zdaleka neblíží vyprodání. FAČR neuvádí přesnější čísla, ale při pohledu na volné vstupenky lze poznat, že jsou jich v prodeji stále tisíce.

„Kapacita na toto utkání pod hlavičkou UEFA byla stanovena lehce přes sedmnáct tisíc a v prodeji zbývají nižší tisíce vstupenek. Průběh prodeje na toto utkání se nijak zvlášť neliší od jiných zápasů reprezentace, které za poslední dva roky byly vyprodané nebo téměř vyprodané,“ prozradil mluvčí FAČR Petr Šedivý.

Co za tím stojí? Tím hlavním důvodem je to, že mnoho fanoušků zkrátka reprezentace už nezajímá, jelikož tým nemá tvář a nemají se s ní jak ztotožnit. Fanoušci nevidí tým, jen soubor mnoha individualit, kterým to na hřišti společně nelepí.

Mnohdy se může zdát, že chybí i snaha a poslední vyjádření hráčům tomu nasadily korunu. Mnoho z nich včetně kapitána Tomáše Součka si postěžovalo na to, že dovolili vyprodat Eden fanoušky Ukrajiny. Přitom je to i jejich vina, že fanoušci na stadiony nechodí.

Souček po Ukrajině

Každý takový výsledek pomůže a je důležitý, abychom si s fanoušky vytvořili vztah. Ale co jsme viděli na tribunách, tedy převahu Ukrajinců? Hodně smutné, když budu mluvit slušně. Všechny nás to strašně mrzí. Po konci zapasu jsme si říkali. „Komu půjdeme zatleskat?“

Viděli jsme jen pár jedinců. Původně jsme chtěli udělat takovou vítěznou vlnu, ale pak jsme si řekli, že ne. Zatleskali jsme pár lidem a šli do šatny, kde jsme výhru oslavili. Řekli jsme si, že jsme v tom sami, že uděláme maximum pro to, abychom jako tým docílili úspěchu,“ řekl po zápase s Ukrajinou kapitán Souček.

Mnozí hráči se tedy budou divit i nyní. Očekává se, že dorazí i mnoho fanoušků Albánie a Letná bude prázdná tak, jak už v soutěžním zápase více jak dva roky ne.

Zdroj: FAČR

Reklama

Oblíbené