Spojte se s námi


Chance Liga

Co se děje s Birmančevičem? Měl by být posazen, ať ví, že nemá základ jistý, myslí si fanoušci Sparty

Pražská Sparta zaznamenala dvě porážky v lize za sebou, přičemž zejména ta druhá v pražském derby hodně bolela. Sparta byla v prvním poločase v Edenu dopředu víceméně bezzubá, za což může i aktuální špatná forma Veljka Birmančeviče.

Publikováno

dne

Pražská Sparta zaznamenala dvě porážky v lize za sebou, přičemž zejména ta druhá v pražském derby hodně bolela. Sparta byla v prvním poločase v Edenu dopředu víceméně bezzubá, za což může i aktuální špatná forma Veljka Birmančeviče.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Sparta prohrála v lize dvakrát za sebou a ztrácí na Slavii 6 bodů
  • Útok Sparty není teď tak nebezpečný
  • Hvězda Birmančevič je z formy

Přišel, viděl, kraloval, zvítězil. Tak se dá popsat minulá sezóna v podání Veljka Birmančeviče. Ve francouzském Toulouse by nedostával tolik příležitostí, a tak zamířil do pražské Sparty.

Angažmá na Letné mu sedlo náramně. Ihned se stal jedním z nejlepších hráčů Sparty a nakonec sezónu zakončil s ohromnou bilancí 22 gólů a 13 asistencí, čímž letenským pomohl k doublu. Mnozí jej považovali za aktuálně nejlepšího hráče ligy a zřejmě oprávněně.

Začátek nového ročníku měl přitom také solidní. V úvodních sedmi duelech se trefil pětkrát a přidal dvě asistence, navíc v odvetě třetího předkola Ligy mistrů na půdě FCSB zařídil postup bilancí 2+1. I v play-off se představil v dobrém světle, když zařídil vlastní gól Malmö, poté skóroval proti Slovácku.

Jenže domácí odveta se švédským celkem jej nalomila. V 19. minutě mohl přidat Spartě klid, jenže nabízenou penaltu neproměnil. Letenští sice i tak postup mezi elitu dotáhli do úspěšného konce, ale na Birmančevičovi to možná zanechalo nějaké stopy.

Od té doby je totiž Srb jako vyměněný. Můžeme si pomoct i čísly – od duelu s Malmö odehrál sedm zápasů, gól nevstřelil ani jeden. A výkonnostně to také není žádná sláva. Největší vykřičník přišel v pražském derby.

Nepoužitelný Birmančevič?

Birmančevič byl v prvním poločase úplně neviditelný, každý jeho pokus o driblink končil na Holešovi nebo zpětnou přihrávkou. Když už se dostal do obrovské šance, místo, aby míč uklidil do odkryté brány a srovnal na 1:1, trefil pouze po zemi vracejícího se Oscara. A chvíli poté šla Slavia do vedení 2:0.

Srbský fotbalista je zkrátka aktuálně úplně bez sebevědomí, přitom loni i když Sparta nehrála dobře, on individuální akcí zlomil nepříznivě se vyvíjející duel. Aktuálně je ale jen stínem loňského nejlepšího hráče ligy. A horší je, že jeho řeč těla na hřišti působí, jakoby tam ani nechtěl být a že ho to vlastně moc nezajímá.

„Birmančevič je měsíc nepoužitelný. Už by se mohl vzpamatovat,“ napsal na sociální síti X fanoušek Sparty. „Birma by potřeboval posadit. Ať ví, že nemá místo jistý, protože co poslední zápasy předvádí, to je bída,“ souhlasil s ním další příznivec Sparty.

„A Birmančevič bude ještě hrát? Nebo už se vidí v zahraničním angažmá?“ napsal po derby ironicky jiný příznivec letenského celku. Zatímco loni byl srbský křídelník vynášen do nebes, aktuálně na něm leží velká kritika.

Zdroj: AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené