Spojte se s námi


Fotbal

Do Espanyolu jsem šel s tím, že chci hrát, prohlásil Alex Král. Český reprezentant si chválí Španělsko, mrzí ho nenominace na EURO

Alex Král má nyní velmi slušnou formu. V dresu Espanyolu totiž hraje pravidelně, což se mu v minulých klubech nedostávalo. Dle jeho vlastních slov mu i španělská soutěž z hráčského hlediska sedí a v Barceloně je spokojený, jak prozradil v nejnovějším rozhovoru.

Publikováno

dne

Alex Král má nyní velmi slušnou formu. V dresu Espanyolu totiž hraje pravidelně, což se mu v minulých klubech nedostávalo. Dle jeho vlastních slov mu i španělská soutěž z hráčského hlediska sedí a v Barceloně je spokojený, jak prozradil v nejnovějším rozhovoru.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Alex Král v Espanyolu pookřál a hraje pravidelně
  • Právě pravidelnosti se mu co do zápasové zátěže v minulosti příliš nedostávalo
  • Král v Barceloně spokojený, Španělsko mu prý i z hráčského hlediska sedí

Hostování, hostování a zase hostování. Šestadvacetiletý fotbalista prošel po odchodu z České republiky několika zahraničními kluby. Ze Spartaku Moskva hostoval ve West Hamu United a poté zakotvil také v Německu.

Nejprve svou kariéru spojil se slavným Schalke, poté se ukázal také v Unionu Berlín, který českého fotbalistu na začátku července tohoto roku přivedl coby volného hráče.

A bylo několik zápasů, ve kterých Král v dresu Unionu předvedl opravdu skvělou formu. Minulý bundesligový ročník odstartoval v základní sestavě a mnoho v mnoho duelů odehrál rovněž jako hráč ze základu. Po půlce sezóny ale přišel zlom.

Král začal do zápasů naskakovat z lavičky a spíše sporadicky, nakonec za Union v rámci minulé sezóny odehrál 24 ligových střetnutí. S tímto vědomím a také s faktem, že s ním klub z Berlína pro tento ročník jednoduše nepočítal, odešel na další hostování.

Ovšem tentokrát do Španělska, které mu dle jeho vlastních slov hráčsky svědčí. Král od aktuálního soutěžního ročníku oblékl dres Espanyolu, přičemž podobně jako v případě berlínského angažmá dostává na startu sezóny pravidelnou minutáž.

Do Espanyolu jsem šel s tím, že chci hrát, přiznal Král

Král letos v dresu Espanyolu odehrál zatím všech devět zápasů, přičemž až na ten úvodní s Valladolidem naskočil pokaždé v základu. A to je něco, čeho si šestadvacetiletý univerzál pochopitelně váží.

„S tím jsem do Espaňolu šel, že chci hrát. Když jsem mluvil s lidmi z klubu, bylo mi to slíbeno. Myslím si, že jsem tu šanci využil, a věřím, že budu nastupovat pravidelně i do dalších zápasů,“ uvedl Král v rozhovoru, jehož slova ocitoval také web České televize.

„Určitě mi to sedí (angažmá ve Španělsku). Jestli víc, nebo míň, uvidíme po nějaké delší době. Pořád jsme odehráli jenom devět zápasů,“ dodal český fotbalista, jenž chyběl v nominaci Ivana Haška pro letošní EURO v Německu.

„Každý hráč chce být na Euru, protože je to obrovský turnaj a krásná vzpomínka, když se na to podíváte zpětně na konci kariéry. Z tohohle pohledu mě to mrzelo. Návrat do reprezentace jsem bral velice pozitivně, těšil jsem se na sraz, protože jsem tady rád,“ uzavřel Král.

Zdroj: Česká televize, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené