Spojte se s námi


Fotbal

Byla Belgie obrána o pokutový kop? Penaltu nepotvrdil ani VAR, šlágr s Itálií skončil remízou

Belgie v zápase Ligy národů proti Itálii dokázala smazat dvougólové manko, utkání zdramatizovat a uhrát tak přijatelný výsledek na venkovní půdě. Zápas mezi Belgií a Itálii však za sebou zanechal hořkou pachuť, hlavně z pohledu hostů, kteří byli pravděpodobně obráni o penaltu.

Publikováno

dne

Belgie v zápase Ligy národů proti Itálii dokázala smazat dvougólové manko, utkání zdramatizovat a uhrát tak přijatelný výsledek na venkovní půdě. Zápas mezi Belgií a Itálii však za sebou zanechal hořkou pachuť, hlavně z pohledu hostů, kteří byli pravděpodobně obráni o penaltu.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Belgie zvládla srovnat skóre v zápase Ligy národů s Itálií
  • Prosadili se Andrea Cambiaso, Mateo Retegui, Maxim De Cuyper a Leandro Trossard
  • Rozhodčí zřejmě udělal závažnou chybu, kterou VAR i po přezkoumání neopravil

Přibližně po jednom měsíci se vrací UEFA Liga Národů na fotbalové trávníky a nabízí několik reprezentačních zápasů. Šlágrem čtvrtečního programu bylo utkání mezi Itálií a Belgií, přičemž domácí fotbalisté byli favoriti.

Do utkání vstoupili skvěle, už v první minutě je totiž do vedení poslal Cambiaso, který se z ničeho nic objevil osamocený za obranou Belgičanů a po dorážce vlastní střely dovolil celému stadionu slavit.

Vypadá to, že nová éra pod trenérem Lucianem Spallettim má potenciál. I přes relativně brzké vypadnutí z EURO 2024 za sebou totiž zanechali dobrý dojem.

Skvělý start domácích

Už o 23 minut později domácí stadion vybouchnul radostí podruhé po trefě Reteguiho, který poslal Italy už do dvougólového trháku. Domácí chtěli poločas dohrát na jistotu, případně skóre pouze navýšit.

Ve 42. minutě ale přišel zlom celého zápasu, kdy červenou kartu inkasoval domácí fotbalista Lorenzo Pellegrini a dal tak pozvánku Belgii vrátit se do zápasu. Ta pozvánku neodmítla, protože po skvěle sehrané standardní situaci před koncem prvního poločasu snížil De Cruyper na 1:2.

Momentum tak bylo na straně hostů, kteří měli v plánu v druhém poločasu co nejdříve vyrovnat a pokusit se o obrat celého utkání. Nepřesné a nekvalitní centry/přihrávky obíraly hosty o spoustu šancí. Naštěstí pro ně se jim podařilo zápas vyrovnat po rohovém kopu, který zakončil ofenzivní hráč Arsenalu Trossard.

Belgie obrána o penaltu?

Zhruba v 65. minutě se těsně po vyrovnávající trefě řítil sám na bránu Openda, kterého sestřelil mimo balón jeden z domácích obránců. Kontakt tam stoprocentně byl a především ani zdaleka jako první nezasáhl kutálející se míč.

Hlavní rozhodčí se následně podíval na postranního rozhodčího a ten to jako penaltu neviděl. Verdikt byl tedy jasný, rohový kop. Po tom, co si hosté připravili míč na rozehrání rohu, tak se zákrok jednoho z italských beků zkoumal u VARu, zda-li se opravdu nejednalo o penaltu. A ani VAR rozhodnutí sudího nezměnil a pokračovalo se tedy rohovým kopem.

Zbytek zápasu se dohrával spíše v režii hostů a bylo na nich vidět, že zápas chtějí otočit. Bohužel jim chyběla přesnost a lepší koncovka. Ta byla v druhém poločasu opravdu tristní, přičemž z vytvořeného tlaku nakonec nedokázali vytvořit žádnou velkou šanci.

90. minuta pak nabídla ještě jeden zajímavý moment, kdy Italové žádali pokutový kop. Sudí ale nářky domácích hráčů nevyslyšel. A to bylo z šlágru prvního hracího dne Ligy národů v rámci této reprezentační pauzy vše. Skvělý první poločas vystřídal spíše nepřesný a takticky svázaný druhý poločas.

Zdroj: UEFA, Sport 1

Reklama

Oblíbené