Spojte se s námi


Bojové sporty

Jiří Procházka si užívá přípravu v Japonsku: Tělo jako zbraň, žiju svůj sen. Setkal se i se starými mistry a ukázal, jak trénuje

Co s ním bude dál, to zatím nevíme. Jiří Procházka se však aktuálně nachází v Japonsku, kde startuje další etapu své kariéry. Snaží se pravidelně informovat fanoušky o svých krocích a pochlubil se i zajímavým tréninkovým videem.

Publikováno

dne

Co s ním bude dál, to zatím nevíme. Jiří Procházka se však aktuálně nachází v Japonsku, kde startuje další etapu své kariéry. Snaží se pravidelně informovat fanoušky o svých krocích a pochlubil se i zajímavým tréninkovým videem.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Procházka se pomalu připravuje na návrat
  • Aktuálně se nachází v Japonsku
  • Co s ním bude dál?

Je to už více než tři měsíce od jeho posledního zápasu. Na konci června Jiří Procházka i podruhé prohrál s Alexem Pereirou a jak sám přiznal, jednalo se o jeden z nejhorších výkonů v jeho kariéře. Prozradil, že se chytil do pasti. Zejména kvůli svým slovům o černé magii, kterou měl Poatan používat.

Moravský samuraj si je vědom toho, že se až příliš nechal unést duchovnem a že se v tomto ohledu musí krotit. Po porážce si dal dlouhou a velkou pauzu. Hodně zvolnil, aby se dalo dohromady jak jeho tělo, tak i mysl.

Do hodně posledních zápasů chodil zraněný, to už prý dělat nehodlá. Až nyní, po třech měsících, začíná Procházka znovu trénovat. Aktuálně se nachází v Japonsku, kde podstupuje přípravu před pořádnou přípravou na zápas, která bude následovat.

O tom, jestli bude pokračovat v polotěžké váze, nebo zamíří do střední váhy, zatím není jasno. Sám ovšem tvrdí, že stále čeká, co se ve střední váze objeví, a že zatím dostává nabídky spíše z polotěžké váhy.

Jiří Procházka si užívá Japonsko

Ale zpět do Japonska. Jiří Procházka zamířil do země, kde naplno odstartovala jeho hvězdná kariéra a kde se stal šampionem tamní organizace Rizin. V zemi vycházejícího slunce stráví tři týdny. Aktuálně se nachází na ostrově Okinawa.

„Po téměř pěti letech jsem zpěv v Japonsku. Poprvé tu trénuju a navštěvuji staré mistry, abych si nastavil úhel pohledu a lépe porozuměl svému tělu jako zbrani,“ nastínil moravský samuraj svůj důvod, proč právě Japonsko.

Mimo to si užívá tamní krásnou přírodu a načerpává „skutečnou sílu“. Hodlá navštěvovat také budhistické chrámy, meditovat a jeho cílem je očistit svou mysl. „Prostě si žiju svůj sen. Obzvlášť, když má příprava právě začíná,“ dodal.

BJP se pochlubil i tréninkovými videi. Ne každý však má pro jeho způsoby pochopení. Má ale mnoho zastánců, podle nichž je „cool“ a přesně tím, co UFC potřebuje.

Nechybí ani hláška o tom, že kdybychom nevěděli, že se jedná o jednoho z nejlepších bojovníků planety, mysleli bychom si, že se jedná o nějakého rádoby fanouška starých akčních filmů, který se snaží naučit bojové sporty bizarním způsobem, který nemůže v UFC fungovat.

Zdroj: Jiří Procházka, X, Instagram

Reklama

Oblíbené