Spojte se s námi


Fotbal

Lewandowski opět září! Proti Alavésu se trefil hned třikrát v krátkém časovém intervalu

V nedělním zápase La Ligy proti Deportivu Alavés zazářil polský útočník Robert Lewandowski v barvách Barcelony, když svým rychlým hattrickem rozhodl o vítězství 3:0. Tento výkon posunul Barcelonu zpět na vrchol tabulky a ukázal, že Lewandowski je stále jedním z nejlepších útočníků světa.

Publikováno

dne

V nedělním zápase La Ligy proti Deportivu Alavés zazářil polský útočník Robert Lewandowski v barvách Barcelony, když svým rychlým hattrickem rozhodl o vítězství 3:0. Tento výkon posunul Barcelonu zpět na vrchol tabulky a ukázal, že Lewandowski je stále jedním z nejlepších útočníků světa.

  • Lewandowski vstřelil hattrick během prvních 32 minut zápasu
  • Výrazně pomohl Barceloně upevnit vedení v La Lize
  • Polský útočník vede žebříček střelců v této sezóně

6. října 2024 se Barcelona utkala s Deportivem Alavés v rámci La Ligy a všichni fanoušci na stadionu i u televizních obrazovek se stali svědky fenomenálního výkonu Roberta Lewandowského. Polský útočník, který se od svého příchodu do katalánského klubu stává jedním z klíčových hráčů týmu, opět potvrdil svou pozici světového kanonýra.

Již od první minuty bylo jasné, že Barcelona má jasný plán. Lewandowski vstřelil svůj první gól již v 7. minutě po přesné přihrávce od Raphinhy. Tento brzký zásah dal Barce klid a ovlivnil další průběh utkání. Polský útočník zůstal i nadále hrozbou pro obranu Alavés, což se vyplatilo dalším gólem v 24. minutě.

Ve 32. minutě završil Lewandowski svůj hattrick a poslal Barcelonu do pohodlného vedení 3:0. Bylo jasné, že pro domácímu Alavés bude velmi těžké zvrátit průběh zápasu. Tento hattrick byl Lewandowského druhý v dresu Barcelony v La Lize, což z něj dělá jednoho z nejefektivnějších hráčů soutěže.

Taktická dominance Barcelony

Barcelona během celého zápasu kontrolovala tempo hry, s důrazem na rychlé přechody do útoku a využití volných prostorů v obraně Alavés. Kromě Lewandowského brilantního výkonu se dařilo i hráčům jako Raphinha, který asistoval u dvou gólů. Důležité je zmínit také Gaviho, který ve středu pole dokázal rozbíjet útoky soupeře.

Vítězství 3:0 znamenalo pro Barcelonu návrat na první místo v tabulce La Ligy, což je obzvláště důležité v souboji s rivaly, jako je Real Madrid. Polský útočník tímto hattrickem také upevnil svou pozici lídra tabulky střelců, což z něj činí klíčovou postavu nejen pro svůj klub, ale i celou ligu.

Lewandowskiho sezóna v plném proudu

Tento zápas nebyl první, kdy Lewandowski ukázal svou střeleckou formu v této sezóně. Již v několika předchozích zápasech prokazoval svou spolehlivost v zakončení. Po 9 zápasech má na svém kontě 10 gólů, což ho řadí mezi nejlepší střelce soutěže.

Trenér Hansi Flick po zápase neskrýval nadšení z výkonu polského útočníka. Robert totiž nejenže skóroval, ale také se aktivně zapojoval do kombinací a vytváření šancí pro spoluhráče. Fanoušci Barcelony jsou nadšeni, že mají ve svých řadách hráče, který dokáže rozhodovat zápasy na takové úrovni.

Lewandowského hattrick proti Alavés je další ukázkou jeho mistrovství a důležitosti pro Barcelonu. S jeho přispěním tým pokračuje v boji o titul a polský útočník zůstává klíčovou postavou, kterou obdivují nejen fanoušci Barcelony, ale i milovníci fotbalu po celém světě.

Zdroj: FC Barcelona, France24, Sports Yahoo

Reklama

Oblíbené