Spojte se s námi


Chance Liga

Trenéři chválí sudího Szikszaie! Nechával hru plynout, řekl Friis. Nebyl prakticky vidět, což je žádoucí, reagoval Trpišovský

Když se oznámilo jméno rozhodčího na derby, většina fanoušků z něj nebyla nadšená. Derby je ale už minulostí a nyní příchází na čas zhodnocení. Ačkoliv sudí Ladislav Szikszay nezvládl závěr, oba trenéři jej na tiskových konferencích pochválili.

Publikováno

dne

Když se oznámilo jméno rozhodčího na derby, většina fanoušků z něj nebyla nadšená. Derby je ale už minulostí a nyní příchází na čas zhodnocení. Ačkoliv sudí Ladislav Szikszay nezvládl závěr, oba trenéři jej na tiskových konferencích pochválili.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Sudí Szikszay rozdával karty jako na běžícím páse
  • V závěru udělil i dvě červené
  • Trenéři si jeho výkon chválí

Když se během týdnu oznámilo, že derby bude pískat zkušený sudí Ladislav Szikszay, fanoušci se začali bouřit. Moc dobře si totiž pamatovali jeho výkon z posledního zápasu, ve kterém pouštěl ostré zákroky a poté se mu zápas už zcela vymknul z rukou.

„Koho to mohlo napadnout? Tak to bude v nevýhodě fotbal,“ napsal na sociální síti X fanoušek Sparty. „Pravděpodobně nejhorší volba. Jsem otrávenej a v neděli budu tuplovaně,“ souhlasil příznivec Slavie. „Že na něj nadávají fans SKS i ACS o týhle nominaci vypovídá vše,“ zhodnotil výběr sudího na derby další fanoušek.

Szikszay si na něco podobného dával pozor a chtěl svou šanci využít. Začátek zápasu mu tedy vyšel a když už se zdálo, že jeho výkon bude hodnocený veskrze pozitivně, nezvládl závěr. Uděloval jednu žlutou kartu za druhou a nechal propuknout emoce.

Svou roli nezvládl při druhé žluté kartě pro Martina Vitíka, kterou si obhájil tím, že kopl do soupeře, avšak v tomto případě se mýlil. Stoper Sparty zápas nedohrál, i když v daný moment neudělal nic proti pravidlům. I tak se ale Szikszay dočkal pochvaly obou trenérů.

Trenéři po derby chválí sudího

„Rád bych pochválil rozhodčího, uhlídal to celých devadesát minut. Myslel jsem tedy, že se bude vracet u vyloučení Martina Vitíka k té situaci, protože brankáře vůbec nekopl, spíš na něj šlápl hráč Slavie. Upřímně si myslím, že to nebylo utkání na dvě červené karty, rozhodčí umožnil týmům hrát fotbal, nechával hru plynout, hráče chránil.

V předchozích utkáních hrály prim emoce, byl to spíš boj. Jsme rádi, že to nebyla hospodská bitka, je to dobře pro celý český fotbal,“ řekl na tiskové konferenci trenér Sparty Lars Friis, jehož tým po porážce ztrácí na rivala už propastných šest bodů.

„Rozhodčího nechci hodnotit, vždycky, když někoho pochválím, tak se mu pak nedaří. Mám z jeho výkonu ale radost, nebyl prakticky vidět, což je žádoucí.

Vždycky se samozřejmě vzhledem k průběhu zápasu najdou určité momenty, které by šly vyřešit lépe. Ke kvalitě zápasu ale přispěly oba týmy i rozhodčí, z toho mám radost,“ dodal krátce poté Jindřich Trpišovský, který naopak může slavit krásný náskok.

Zdroj: AC Sparta Praha, SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené