Spojte se s námi


Chance Liga

Friis: Porážka v derby? U nás není žádná panika! Nebudeme teď dělat dramatické změny, naopak chceme pokračovat v tom, co nám vycházelo

Slavia pět derby v řadě nevyhrála a v Edenu chtěla tuto statistiku změnit. Sešívaní se tak do zápasu vrhli a brzy vedli 2:0. Sparta snížila, na vyrovnání už ale nestačila a na rivala ztrácí propastných šest bodů. Trenér Lars Friis si z toho ale těžkou hlavu nedělá.

Publikováno

dne

Slavia pět derby v řadě nevyhrála a v Edenu chtěla tuto statistiku změnit. Sešívaní se tak do zápasu vrhli a brzy vedli 2:0. Sparta snížila, na vyrovnání už ale nestačila a na rivala ztrácí propastných šest bodů. Trenér Lars Friis si z toho ale těžkou hlavu nedělá.

  • Sparta padla v Edenu 1:2
  • Na Slavii ztrácí už šest bodů
  • Friis si ze ztráty nedělá těžkou hlavu

Sparta jela do Edenu s jasnou vizí. Potřebovala neztratit, aby se náskok jejího rivala ještě nezvýšil. Obrana ale nejspíše zůstala v autobuse, protože krátce po uplynutí úvodní minuty dostal míč do sítě Mojmír Chytil.

Člen širšího kádru České fotbalové reprezentace potvrdil své kvality v zakončení a 20 minut poté na něj navázal i Christos Zafeiris, který z dálky levačkou nedal Peteru Vindahlovi šanci.

Sparta se zvedla až ve druhém poločase a snížila díky střídajícímu Albionu Rrahmanim, avšak druhý gól už nepřidala, ačkoliv určité příležitosti měla. Odjela tedy domů bez bodů a se ztrátou šesti bodů na rivala.

Friis na tiskové konferenci

Smutnějším z trenérů na tiskové konferenci byl bezpochyby poražený Lars Friis, který v lize padl už podruhé v řadě, což se nepovedlo ani Brianu Priskemu. Těžkou hlavu ze zápasu si ale vyloženě nedělá.

„Pro nás se nic nemění, my jsme dneska prohráli bitvu, ale ne válku. U nás není žádná panika, nebudeme teď dělat dramatické nebo zbrklé změny, naopak chceme pokračovat v tom, co nám vycházelo. Budeme se snažit, abychom Slavii dostali co nejdříve pod tlak a ztrátu snížili,“ řekl na tiskové konferenci.

Jedná se už o třetí ligovou ztrátu a z toho první venkovní. Sparta přitom na poli Ligy mistrů předvádí vynikající výsledky a výkony, ale v lize to není úplně ono.

„Zápasy jsou jiné, myslím, že to cítí i Slavia. V pohárech hrajete proti velkým týmům, v lize je pro každého soupeře utkání se Spartou jako Champions League. Neřekl bych, že máme problém, samozřejmě nevyhráváme o pět, šest gólů, ale je to o tom, že v lize musíme dobývat a vítězství se od nás čeká.

Ano, teď máme dvě porážky, ale na druhou stranu jsme v předchozích týdnech hodně vyhrávali, sami jste psali, že máme patnáct zápasů bez porážky. Budeme se muset snažit být o něco kreativnější, protože soupeři proti nám hrají z více zataženého bloku. Budeme se snažit, abychom se v tom zlepšili,“ dodal.

Nyní si může Sparta odpočinout, před námi je nepříliš oblíbená reprezentační přestávka. Hned po ní vyzve doma Slovan Liberec a poté se už může těšit na výjezd na Manchester City.

Zdroj: AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené