Spojte se s námi


Chance Liga

Kde jsou teď hrdinové, co odvolávali Trpišovského? Slaví, že jsou králové Prahy! Fanoušci na sociálních sítích glosují výhru Slavie v derby

Slavia vyhrála derby nad Spartou 2:1 a fanoušci už zápas glosují na sociálních sítích. Kde jsou teď hrdinové, co odvolávali Trpišovského, ptá se jeden z nich. Sešívaní jsou nyní králové Prahy a ligu vedou o šest bodů. Ještě nedávno to ale bylo jinak.

Publikováno

dne

Slavia vyhrála derby nad Spartou 2:1 a fanoušci už zápas glosují na sociálních sítích. Kde jsou teď hrdinové, co odvolávali Trpišovského, ptá se jeden z nich. Sešívaní jsou nyní králové Prahy a ligu vedou o šest bodů. Ještě nedávno to ale bylo jinak.

  • Slavia vyhrála derby nad Spartou 2:1
  • Fanoušci výsledek glosují na sociálních sítích
  • Ještě nedávno ale odvolávali trenéra Trpišovského

Sešívaný národ je na růžovém obláčku. Po nedělní výhře nad největším konkurentem Spartou má Slavia v čele Chance Ligy šestibodový náskok. V české nejvyšší soutěži přitom tým Jindřicha Trpišovského triumfoval devětkrát v řadě.

Jediná dosavadní ztráta přišla zásluhou bezbrankové remízy na Slovácku hned v první kole. V té době nebyla atmosféra kolem týmu vůbec ideální. Kdejaký fanoušek totiž trenéra Trpišovského a jeho tým odvolával.

„Kde jsou teď hrdinové, co odvolávali pana Trpišovského po Slovácku? Už vím! Slaví, že jsou Králové Prahy!!!,“ napsal po vítězném derby na sociální síť X uživatel Ondřej Kniezek jako připomínku toho, že ve fotbale se mohou věci otočit velmi rychle.

Po derby je v Edenu pohoda

Úvodní ztráta v Uherském Hradišti byla ale umocněna dojmem z přestupového období. Expertům i fanouškům se posily, které dorazily do Edenu, nezdály dostatečné. Nepřišel vytoužený tvůrce hry (Muhammed Cham zamířil do Trabzonsporu) a řešil se Tomáš Chorý.

Transfer reprezentačního útočníka se nelíbil v podstatě nikomu. Plzeňská minulost, často až zákeřná hra a některá nešťastná vyjádření byla především pro tvrdé jádro slávistických fanoušků nepřekročitelnou bariérou.

O necelé tři měsíce později je všechno jinak. Sešívaní v lize pouze vyhrávají. Do Ligy mistrů se sice přes Lille neprobojovali, ale za úvodní dva duely Evropské ligy nasbírali čtyři body. A Chorého vyrovnávací trefu proti Ajaxu (1:1) slavil téměř celý Eden.

Před další reprezentační přestávkou tak panuje v Edenu pohoda, kterou kazí pouze zbytečné vyloučení klíčového středopolaře Oscara a zranění Vlčka, Ogbua, Fily či Schranze. Chance Liga ale bude ještě velmi dlouhá, jak připomněl po derby i Jindřich Trpišovský.

Zdroj: O2 TV Sport, X

Reklama

Oblíbené