Spojte se s námi


Fotbal

Velký debut! Vítězslav Jaroš si v dresu Liverpoolu připsal první start v Premier League. Po zranění Alissona může zabojovat o post jedničky

Vítězslav Jaroš za sebou má skvělý rok. V dresu Štýrského Hradce získal titul a řekl si tak o pokračování v Liverpoolu, odkud byl v Rakousku na hostování. Musel ale čekat na šanci a doufat, že se mezi tři tyče vůbec dostane. Stalo se. V sobotu odpoledne si připsal velkou premiéru.

Publikováno

dne

Vítězslav Jaroš za sebou má skvělý rok. V dresu Štýrského Hradce získal titul a řekl si tak o pokračování v Liverpoolu, odkud byl v Rakousku na hostování. Musel ale čekat na šanci a doufat, že se mezi tři tyče vůbec dostane. Stalo se. V sobotu odpoledne si připsal velkou premiéru.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Jaroš za sebou má skvělý rok
  • V létě jej Liverpool odmítl pustit do Španělska
  • Nyní může zabojovat o pozici jedničky

Vítězslav Jaroš je jedním z těch odvážlivců, kteří se v mládí vydali do zahraničí, aby se pokusili prosadit v jednom z nejlepších světových klubů. Talentovaný gólman v roce 2017 zamířil z pražské Slavie do anglického Liverpoolu.

Prošel si akademií, dokonce v roce 2019 vyhrál FA Youth Cup. Byl na hostování v Irsku, v Anglii si zahrál za Notts County či Stockport. Poslední rok ale strávil na hostování v Rakousku, kde získal se Štýrským Hradcem titul a ukončil dominanci Red Bullu Salzburg.

Ukázal tedy, že může chytat i na nejvyšší úrovni. Jenže se nevědělo, co bude dál. Liverpool nebyl přesvědčený o tom, že udrží svou jedničku Alissona, řešil se možný odchod Caoimhína Kellehera. A že mohl 23letý Jaroš učinit zásadní krok a odejít do Španělska, konkrétně do La Ligy? Anglický klub jej nepustil.

Nadějný gólman to přiznal v nedávném rozhovoru pro Sport.cz. Klub, který o něj měl zájem, neprozradil, nicméně neskrýval své zklamání. Na svou šanci v dresu Reds si tedy musel počkat. A dočkal se.

Vítězslav Jaroš si připsal první start za Liverpool

Vítězslav Jaroš si sice za Liverpool zachytal v přípravě, sezonu ale začínal jako trojka. V posledních zápasech však býval na střídačce jako dvojka a nyní se mu to vyplatilo. Reds totiž v sobotu totiž hráli na půdě Crystal Palace a Alisson se v utkání zranil.

V 79. minutě tak šel gólman, který se v týdnu dočkal vůbec první nominace do A-týmu reprezentace, na plac. Připsal si soutěžní debut za Liverpool i premiéru v Premier League. Stalo se tak za stavu 1:0 pro jeho tým.

Arne Slot mohl být s jeho výkonem spokojen. Jaroš působil jistě, byť na place příliš mnoho času nestrávil. Možná se ale začíná psát nová éra. Pokud český brankář využije šance a dostane příležitost v dalším utkání, není vyloučeno, že by si mohl říct o post jedničky, případně zajímavý přestup.

Zdroj: Premier League, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené