Spojte se s námi


Fotbal

Neapol opět na cestě za titulem? Bouřlivák Conte tomu nedávno nevěřil, teď si nemyslí, že je vedení v lize zasloužené: Ale jsme první a to je fakt

Neapol zažila v minulé sezoně pořádnou mistrovskou kocovinu a nevypadalo to s ní vůbec dobře. Přes léto však došlo k několika změnám. Odešel Victor Osimhen, nově tým vede bouřlivý trenér Antonio Conte a jak se zdá, mohl by vrátit italský celek zpět na vrchol. Respektive to nepůsobí nereálně.

Publikováno

dne

Neapol zažila v minulé sezoně pořádnou mistrovskou kocovinu a nevypadalo to s ní vůbec dobře. Přes léto však došlo k několika změnám. Odešel Victor Osimhen, nově tým vede bouřlivý trenér Antonio Conte a jak se zdá, mohl by vrátit italský celek zpět na vrchol. Respektive to nepůsobí nereálně.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Neapol má tragické sezoně co napravovat
  • V týmu došlo k několika změnám
  • Nyní se nachází na prvním místě Serie A

Sledovat italskou Serii A v sezoně 2022/23 bylo pro fotbalové romantiky skvělým zážitkem. Neapol, klub silně spojený s legendárním Diegem Maradonou, totiž zažil jeden z nejlepších roků ve své historii a došel si pro titul ve velkém stylu. Po dlouhých 33 letech.

Atraktivní fotbal, krásné akce, hvězdné výkony nejen Victora Osimhena a Khvichy Kvaratskhelii, vynikající práce trenéra Luciana Spallettiho, vynikající fanoušci. Celek z pod Vesuvu nenudil. Naopak. A nešlo mu to nepřát.

Navíc to, že by se měla Neapol stát italským mistrem, víceméně nikdo nečekal. Nicméně se tak stalo a bylo co slavit. Záběry z oslavujícího města obletěly svět. Jenomže v dalším ročníku přišlo velké vystřízlivění. Došlo k nejedné změně trenéra a krizi se nedařilo zastavit. Partenopei skončili až desátí.

V létě tak došlo k velkým změnám. Ty nejzásadnější byly tři. Na hostování do Galatasaraye odešel hvězdný ostrostřelec Victor Osimhen, zadarmo do Interu zamířil Piotr Zielinski, trenérem se nově stal italský bouřlivák Antonio Conte.

Na svatostánku Diega Maradony se ale také posilovalo. Neapol si pořídila Scotta McTominaye, Romela Lukaku či Billyho Gilmoura. Příliš se ale nepočítalo s tím, že by měl italský celek nějak rychle bojovat o ty nejvyšší příčky. Přesto je nyní na prvním místě.

Neapol vede ligu. Conte pochybuje o tom, jestli si to zaslouží

Neapol za sebou má sedm zápasů. Má o jedno utkání více než její konkurenti. Přesto se nemusí trápit. Má na kontě 16 bodů a pokud by její pronásledovatelé svá utkání vyhráli, bude mít minimálně jednobodový náskok.

A co na to Antonio Conte? „Nevím, jestli si momentálně zasloužíme být na prvním místě tabulky. Ale jsme první a je to fakt,“ vyjádřil se dle serveru Football-Italia poté, co jeho svěřenci porazili v pátek večer Como 3:1.

„Kdyby mi to někdo řekl před třemi měsíci, bylo by těžké tomu věřit. Museli jsme si to v každém zápase vydřít. Stále se zlepšujeme, co se týká schopností hrát různými styly, ale i v tom, že se nebojíme si ušpinit ruce, když musíme. Je to skvělé znamení, musíme této situace využít. Tohle nikdo nemohl předvídat,“ dodal Conte.

Zdroj: Football Italia, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené