Spojte se s námi


Chance Liga

Houštecký přiznává, že za svůj výlev dostal od vedení céres: Slavia se s tím neztotožňuje, už to nechce vidět, trest je přísný

Už v neděli večer nás čeká další derby pražských „S“ a vůbec poprvé od svého příchodu do Slavie nebude na lavičce sešívaných Zdeněk Houštecký, asistent Jindřicha Trpišovského. Ten si odpykává svůj trest za výlev v utkání proti Viktorii Plzeň. Nyní se k celému incidentu i trestu vyjádřil.

Publikováno

dne

Už v neděli večer nás čeká další derby pražských „S“ a vůbec poprvé od svého příchodu do Slavie nebude na lavičce sešívaných Zdeněk Houštecký, asistent Jindřicha Trpišovského. Ten si odpykává svůj trest za výlev v utkání proti Viktorii Plzeň. Nyní se k celému incidentu i trestu vyjádřil.

EXKLUZIVNĚ CHANCE LIGA NA BETANO TV ZDARMA + BONUS 350Kč S KÓDEM BIGPROMOCZ

Dalších 3000 Kč za první vklad

Spustit přenos
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Houštecký si odpykává trest za výlev v utkání proti Plzni
  • Poprvé tak nebude na lavičce při derby pražských „S“
  • Od vedení klubu prý dostal co proto

Když v září dokázala pražská Slavia na své půdě porazit plzeňskou Viktorii vysoko 3:0, nebyl hlavním tématem utkání výsledek. Řešil se zejména bouřlivák Zdeněk Houštecký, tedy za své chování dlouhodobě kritizovaný asistent trenéra Jindřicha Trpišovského.

Houštecký se totiž opět neovládl a tentokráte zašel do dosud neviděného extrému. Dostal červenou kartu, vulgárně nadával rozhodčímu Daliboru Černému. Za své chování pochopitelně dostal trest. Čtyři zápasy nesmí stát po boku Trpišovského u střídačky.

Nechvalně proslulý bouřlivák tak zmešká vůbec poprvé od svého příchodu do Slavie derby pražských „S“. Navíc to domácí. Není přitom tajemstvím, že tím, jaký je živel, mnohdy dokáže vyburcovat hráče k lepšímu výkonu.

Jeho chování ale tentokráte vadilo i vedení klubu. Ostatně sám v rozhovoru pro Sport.cz přiznal, že dostal od vedení céres: „Nemohou se s mým vystoupením ztotožnit. Pan Tvrdík mi řekl, že už nechce nic podobného znovu vidět. Vulgarismy jsou za hranou.“

Houštecký: „Protestoval jsem oprávněně, trest je přísný.“

Navzdory veškeré kritice se Zdeněk Houštecký domnívá, že protestoval oprávněně. Dokonce použil frázi, že je o tom přesvědčený. „Na druhou stranu vím, že být já ve vedení a někdo tohle udělal, taky bych ho seřval,“ nechal se slyšet.

Hráči v kabině mu ale nic nevyčítali, prý vnímali pozitivně, že se jich zastal. Odmítá, že by na tým přenesl cokoliv negativního, jako argument na sebeobhajobu zmínil, že stejně jako on bouřil celý stadion.

„Zdůrazňuji, že vulgarity ani porušení pravidel technické zóny nejsou v pořádku. Jsem emotivní člověk. Celý život jsem na sebe náročný, s hráči jsem trénoval stejné dávky do sedmačtyřiceti. Těžko mě někdo změní. Když vidím křivdu nebo nespravedlnost nejen ve fotbale, dokážu se zastat kohokoli. A tady děláte práci, kterou vám někdo chce zkazit,“ říká asistent Trpišovského.

Čtyřzápasový trest je podle něj přísný. I kvůli tomu, že jeho chování řešila disciplinární komise poprvé. Nikdo před ním dle jeho slov takto potrestaný dříve nebyl. Proto doufá v osvětu, aby se tyto tresty nevztahovaly jen na něj a na Slavii, ale i na ostatní, přičemž však odmítal být konkrétní v označení toho, o kom mluví.

Zdroj: Sport.cz, Chance liga

Reklama

Oblíbené