Spojte se s námi


Chance Liga

Slavia urvala výhru v derby! O výsledku rozhodly trefy Chytila a Zafeirise. Snížení Rrahmaniho Spartě na body nestačilo

V derby mezi Slavií a Spartou získali sešívaní luxusní náskok dvou branek už do poločasu. V zápase s pořadovým číslem 312. se trefili Chytil a krásně z dálky i Zafeiris. Zlepšená hra Sparty přinesla v druhé části pouze snížení z kopačky střídajícího Rrahmaniho. Slavia vede ligu o šest bodů.

Publikováno

dne

V derby mezi Slavií a Spartou získali sešívaní luxusní náskok dvou branek už do poločasu. V zápase s pořadovým číslem 312. se trefili Chytil a krásně z dálky i Zafeiris. Zlepšená hra Sparty přinesla v druhé části pouze snížení z kopačky střídajícího Rrahmaniho. Slavia vede ligu o šest bodů.

  • Už 312. derby mezi Slavií a Spartou skončilo 2:1 pro červenobílé
  • Sešívaní vedli po prvním poločase díky trefám Chytila a Zafeirise
  • Ve druhé části utkání snížil střídající Rrahmani

Už po 312. se v Praze sešly celky Slavie a Sparty, aby se poměřili v zápase, který se během let stal tím vůbec největším v české kotlině. V neděli večer byli v lepší pozici sešívaní. Nejenom, že se mohli spolehnout na vyprodaný Eden, ale navíc měli v tabulce Chance Ligy tříbodový náskok.

A za jeho vylepšením si šla družina Jindřicha Trpišovského hned od úvodu. Očekávaná sestava sešívaných byla v zápase hned od prvních minut, což v té druhé potvrdil Malick Diouf. Devatenáctiletý Senegalec se parádně proháčkoval do velkého vápna a jeho nabídkou nepohrdl Mojmír Chytil – 1:0.

Červenobílý celek se tak už ve druhé minutě dostal do velké euforie. Olomoucký odchovanec oslavil svou druhou branku v tomto ročníku a jeho spoluhráči v dalších minutách kontrolovali hru. Až v 19. minutě poprvé zahrozili i hosté. Po Dioufově chybě se na Kinského hnal Krasniqi, jeho nabídku ale Birmančevič neproměnil.

Slavia inkasovala z kopačky střídajícího Rrahmaniho

O chvíli později ovšem udeřilo na druhé straně. Christos Zafeiris sebral na polovině hřiště odražený míč a pádil s ním na Vindala. Přibližně z pětadvaceti metrů řecký reprezentant vypálil levou nohou a trefil se parádně k Vindahlově levé tyči. Eden bouřil a Slavia vedla už 2:0.

Nepříznivý vývoj utkání se snažil zvrátil Preciado, ale jeho pokus sice Kinského vyděsil, ale do sítě nepronikl. Živo bylo i před Vindahlem. Šestadvacetiletý Dán se skvěle předvedl proti další střele Zafeirise.

Na Douděrův pokus už Vindahl reagovat nemusel, šel mimo tři tyče. Do druhého dějství měl Lars Friis o čem přemýšlet. V kabině nechal nevýrazného Olatunjiho, kterého na place nahradil Lukáš Haraslín.

Mužem okamžiku byl ale jiný střídající hráč. Albion Rrahmani si na vápně pěkně připravil míč a poslal ho zkušeně přízemní střelou za záda Kinského. Hned o chvíli později mohl srovnat Haraslín, ale neměl zcela přesně srovnaná mířidla.

Sparta byla v těchto okamžicích lepším týmem. Další šanci měl Birmančevič, ale srbský křídelník tváří v tvář Kinskému neuspěl. Na konci ještě dostali červenou kartu Vitík a pak i Oscar. Slavia si konec už pohlídala a Chance Ligu vede o šest bodů.

Zdroj: O2 TV Sport

Reklama

Oblíbené