Spojte se s námi


Chance Liga

Slavia v derby září! Chytil otevřel skóre ve druhé minutě, Zafeiris střelou z dálky nedal Vindahlovi šanci

Nedělní večer si fanoušci českého klubového fotbalu vyhradili pro derby pražských „S“. Jako první se prosadila domácí Slavia, kterou poslal do vedení už ve druhé minutě Mojmír Chytil. Christos Zafeiris poté Vindahlovi nedal šanci střelou z dálky.

Publikováno

dne

Nedělní večer si fanoušci českého klubového fotbalu vyhradili pro derby pražských „S“. Jako první se prosadila domácí Slavia, kterou poslal do vedení už ve druhé minutě Mojmír Chytil. Christos Zafeiris poté Vindahlovi nedal šanci střelou z dálky.

  • V neděli večer se v Edenu hrálo už 312. derby mezi Slavií a Spartou
  • Slavia nastoupila v očekávané sestavě, za Spartu se vrátil do sestavy Sörensen
  • Už ve druhé minutě se prosadil Slávista Mojmír Chytil

Tento zápas má opravdu dlouhou tradici. Vůbec první vzájemný duel mezi Slavií a Spartou se hrál 29. března 1896 na Císařské louce v Praze a skončil výsledkem 0:0. Od té doby se píše velká tradice, která v neděli večer napsala své 312. pokračování.

Sešívaní do zápasu vstupovali v lepší pozici. Díky domácí ztrátě Letenských (prohra 3:2 s Olomoucí) měl tým Jindřicha Trpišovského na čele tabulky tříbodový náskok. Slavia do utkání vstoupila v očekávané sestavě s dvojicí vysokých hrotů Chorý – Chytil.

Lars Friis do sestavy po čtyřech zápasech vrátil dánského stopera Asgera Sörensena. Důrazný obránce je tradičně velmi dobrý v hlavičkových soubojích, čímž chtěl trenérský štáb Sparty eliminovat enormní sílu červenobílého celku ve vzduchu.

Chytil a Zafeiris otevřeli skóre

A právě jeden z vysokých útočníků Slavie se postaral o první branku. Netrvalo to vůbec dlouho. Už ve druhé minutě totiž zachoval klidnou hlavu Malick Diouf, který se prokličkoval do velkého vápna a předložil prudký centr, který usměrnil za záda Vindahla Mojmír Chytil.

Pro odchovance olomoucké kopané to byla druhá ligové trefa v aktuální sezoně, kterou náležitě oslavil. Domácí se tak před fantastickou kulisou dostali do velmi komfortní situace, která jim aktuálně zajišťovala luxusní šestibodový náskok v tabulce.

Slavia tak směle vykročila za první výhrou v derby po pěti zápasech. Po brance už tak parádní atmosféru ještě více hecoval domácí kapitán Jan Bořil, jehož gesta k tribuně sever byla více než výmluvná. Tým Jindřicha Trpišovského byl prostě v zápase.

Na druhé straně se snažil odpovědět Angelo Preciado, ale jeho pološance skončila na pozorné obraně Slavie, v jejímž středu hrál David Zima. Český reprezentant zastoupil zraněného Igoha Ogbua a právě na jeho výkon byli všichni velmi zvědaví.

Ve 22. minutě poté navýšil vedení dalekonosnou střelou Christos Zafeiris a Slavia byla v ráži. Sparta musela zabrat a pokusit se o překvapení jako v poháru na jaře, jinak si koledovala o debakl.

Zdroj: O2 TV Sport

Reklama

Oblíbené