Spojte se s námi


Chance Liga

Slávisté ovládli tradiční anketu nejvyšší fotbalové soutěže

Potřetí v této sezoně Chance Ligy mohli hlasující v pravidelné anketě nejvyšší soutěže u nás vybírat nejlepšího hráče a trenéra měsíce. Za září získali obě ocenění členové vedoucího týmu tabulky. Nejvíce hlasů totiž dostali El Hadji Malick Diouf a Jindřich Trpišovský ze Slavie. V pátek to oznámil oficiální ligový web.

Publikováno

dne

Potřetí v této sezoně Chance Ligy mohli hlasující v pravidelné anketě nejvyšší soutěže u nás vybírat nejlepšího hráče a trenéra měsíce. Za září získali obě ocenění členové vedoucího týmu tabulky. Nejvíce hlasů totiž dostali El Hadji Malick Diouf a Jindřich Trpišovský ze Slavie. V pátek to oznámil oficiální ligový web.

EXKLUZIVNĚ CHANCE LIGA NA BETANO TV ZDARMA + BONUS 350Kč S KÓDEM BIGPROMOCZ

Dalších 3000 Kč za první vklad

Spustit přenos
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Nejlepším trenérem se podruhé za sebou stal Jindřich Trpišovský
  • Mezi hráči v září kraloval ve výborné formě hrající El Hadji Malick Diouf
  • Mladý Senegalec se může ze Slavie odrazit k významnému zahraničnímu angažmá

Pražská Slavia po zklamání z nepostupu do Ligy mistrů v zářijových zápasech Chance Ligy nezaváhala. Trenér Jindřich Trpišovský, jenž obhájil své prvenství ve výsledcích hlasování ze srpna, dovedl ambiciózní mužstvo ke čtyřem výhrám bez inkasovaného gólu.

Sešívání postupně porazili Pardubice 2:0, Mladou Boleslav rovněž 2:0, Plzeň 3:0 a Bohemians 4:0. Vršovickému derby ještě předcházelo vítězství na úvod základní části Evropské ligy nad Ludogorcem Razgrad v poměru 2:0. I v tomto duelu tedy brankář Antonín Kinský udržel čisté konto.

V tradiční měsíční anketě svými výkony nejvíce zaujal jeho spoluhráč El Hadji Malick Diouf. Devatenáctiletý senegalský fotbalista si svojí formou v tomto ročníku již vysloužil dokonce i pozvánku do reprezentace africké země.

Září otevřel vítěznou trefou v duelu s Pardubicemi z nastavení prvního poločasu. Po pobytu na reprezentačním srazu se prosadil i v Mladé Boleslavi, když ve 42. minutě pojistil slávistické vedení. Dále odehrál celé klání s Plzní, které navzdory očekáváním mělo jasného vládce. Diouf ovšem v tomto případě neskóroval, stejně jako pak v Bulharsku.

V dosud posledním ligovém kole si nicméně své střelecké statistiky opět vylepšil, a to otevíracím zásahem v Ďolíčku ze 14. minuty. I díky jeho výkonům se tedy Slavia během devátého měsíce v roce posunula do čela průběžného pořadí, kde má před velkým nedělním derby na Spartu tříbodový náskok.

V anketě věnované ligovému dění v září mimochodem zatím pětigólový Diouf předčil Jana Klimenta z Olomouce, s devíti brankami nejlepšího střelce soutěže a vítěze srpnového hlasování. Ve hře byl tentokrát ještě jeden hráč Slavie, a to Lukáš Provod.

„Kopací techniku má skvělou a má i dobrý výběr místa. Pořád to trénuje, zkouší a má skvělý nárt. Snad jen Nico Stanciu měl podobnou střelu z voleje, kdy si uměl nastavit nohu. A to je prostě dar, kterého Malick umí využívat,“ zmínil trenér Trpišovský důležité předpoklady Senegalce ke střílení gólů v rozhovoru pro iSport.cz po souboji s Bohemians, v němž se mladík trefil velice pohledně.

Tuší však zároveň, že výkonnostní růst talentovaného hráče může přinést jeho brzký odchod do zahraničí. „Při jeho kvalitě, číslech a věku si neumím představit, že v příští sezoně zůstane ve Slavii. Jeho výkony musejí svítit v radarech velkých zahraničních týmů,“ poznamenal dále oceněný kouč.

Anketa o nejlepšího hráče a trenéra měsíce patří k několika dalším aktivitám, které Chance Liga pro své příznivce nabízí. Po každém hracím kole je možné si například postavit vlastní ideální jedenáctku.

Zdroj: Chance Liga, iSport.cz

Reklama

Oblíbené