Spojte se s námi


Fotbal

Maresca přiznává: Chelsea zatím nemůže konkurovat top klubům Premier League

Italský manažer Enzo Maresca zažívá slibný začátek na Stamford Bridge. Chelsea pod jeho vedením vyhrála sedm z deseti zápasů ve všech soutěžích a vstřelila 27 gólů. V současnosti drží čtvrté místo v tabulce Premier League, pouze dva body za vedoucím Liverpoolem.

Publikováno

dne

Italský manažer Enzo Maresca zažívá slibný začátek na Stamford Bridge. Chelsea pod jeho vedením vyhrála sedm z deseti zápasů ve všech soutěžích a vstřelila 27 gólů. V současnosti drží čtvrté místo v tabulce Premier League, pouze dva body za vedoucím Liverpoolem. Přesto Maresca varuje před přehnaným očekáváním ohledně šancí Chelsea na zisk významných trofejí v jeho první sezóně.

  • Chelsea pod vedením Enza Marescy vyhrála sedm z deseti zápasů ve všech soutěžích a vstřelila 27 gólů
  • Maresca věří, že jeho tým zatím není připraven konkurovat klubům jako Manchester City nebo Arsenal, které mají stabilní vedení po několik let
  • Navzdory výbornému startu v sezóně Maresca apeluje na trpělivost a postupné zlepšování týmu, aby mohla bojovat o velké trofeje v budoucnu

Chelsea pod vedením Marescy pokračuje v dobré formě. Ve čtvrtek večer zvítězila nad Genkem 4:2. Maresca využil šířky svého kádru a obměnil celou základní jedenáctku oproti předchozímu zápasu proti Brightonu, čímž ulevil některým hráčům od fyzické zátěže.

Ofenziva Blues se ukazuje jako klíčová síla, když tým skóroval alespoň čtyřikrát ve třech zápasech v řadě. Na tiskové konferenci před nadcházejícím zápasem s Nottinghamem Forest se trenér Blues Maresca otevřeně rozpovídal o současné formě svého týmu a jeho dlouhodobých ambicích.

Chelsea se potřebuje dál zlepšovat

Navzdory dobrému startu Maresca zdůrazňuje, že Chelsea ještě potřebuje čas na dosažení úrovně týmů jako Manchester City a Arsenal, které mají stabilní vedení po mnoho let.

„Nemyslím si, že můžeme v současnosti konkurovat City nebo Arsenalu,“ řekl po vítězství nad Gentem v Evropské lize. „City pracuje s Guardiolou už devět let, Arsenal má Artetu pět let. Stabilita je klíčová a nám zatím chybí.“

Maresca si také řekl o potřebu trpělivosti, zejména s ohledem na fakt, že Chelsea utratila v posledních přestupových obdobích 1,5 miliardy liber.

Přesto tým stále postrádá klíčové hráče, jako jsou Reece James a Carney Chukwuemeka. „Naše cíle se musí postupně přibližovat těm nejlepším. Zlepšujeme se, ale je potřeba více času na stabilizaci,“ dodal Ital.

Na celou tiskovou konferenci se můžete podívat na oficiálních stránkách Chelsea.

Zdroj: Chelsea

Reklama

Oblíbené