Spojte se s námi


Chance Liga

Chorý si získal už 98 % slávistů. V Edenu se dokonce slavil i jeho příchod na hřiště, pak se odvděčil důležitým gólem

Pokud někdy bude další hráč chtít zvolit přestup do klubu, kde nebude úplně vítaný a bude chtít vědět, jak si fanoušky získat, ať se podívá na Tomáše Chorého. Vytáhlý útočník to měl u příznivců Slavie těžké, ale výbornými výkony a důležitými góly si postupně získal drtivou většinu fanoušků na svou stranu.

Publikováno

dne

Pokud někdy bude další hráč chtít zvolit přestup do klubu, kde nebude úplně vítaný a bude chtít vědět, jak si fanoušky získat, ať se podívá na Tomáše Chorého. Vytáhlý útočník to měl u příznivců Slavie těžké, ale výbornými výkony a důležitými góly si postupně získal drtivou většinu fanoušků na svou stranu.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Chorého přestup z Plzně do Slavie byl velice třaskavý
  • Fanoušci Slavie jej zpočátku odmítali
  • Nyní si získal drtivou většinu na svou stranu

Když Tomáš Chorý v létě přicházel do Slavie, názory se rozcházely. Velká část fanoušků příchod nenáviděného útočníka rozhodně nepřijímala, jen menšina mu byla ochotná dát šanci. Tribuna Sever poté navíc dala najevo, že sice nebude proti němu veřejně vystupovat, ale zároveň jej nebude nijak zvlášť podporovat.

Tato lhostejnost se projevovala na začátku sezóny. Když Chorý nastoupil, z Tribuny Sever ale i z ostatních tribun se ozýval pískot. Stejně tak při jmenování sestavy. I když ostatní tribuny v následujících zápasech trochu povolili, jádro Tribuny Sever zůstávalo při gólech Chorého nehybné.

Explzeňský útočník s tím ale počítal. Nechtěl si fanoušky na oko získat velkohubými prohlášeními, jaký je slávista, ale uvedl, že za sebe nechá mluvit výkony a na hřišti se pro tým rozdá.

A přesně to plní do puntíku. Jeho bojovnost, houževnatost a hladovost je přesně to, co Slavii v minulých sezónách scházelo. Navíc k tomu přidává i góly a asistence. Zatím má na kontě 6 branek a 2 asistence.

Eden nakloněn

Když se Slavii dařilo, mohl někdo namítnout, že se Chorý svezl s týmem. Bylo však jasné, že Chorého přínos se ukáže až ve chvíli, kdy se sešívaným nebude tolik dařit a on sám vyrovná nebo otočí skóre zápasu.

To se stalo s Ajaxem. Jindřich Trpišovský protočil před derby sestavu a první poločas nebyl dobrý. Červenobílí se nedokázali dostat do tempa, prohrávali 0:1 a nenavázali na předchozí skvělé výkony.

V 61. minutě tak Trpišovský poslal do hry své opory – Chorého, Provoda, Dioufa a Juráska. Hra Slavie se okamžitě změnila, což vyvrcholilo gólem v 67. minutě, kdy si Juráskův centr našel Chorý a v záklonu jej poslal milimetrově k tyči.

V tu chvíli propukla v Edenu obrovská euforie. Dokonce i v dolní části Tribuny Sever se na chvíli zapomnělo, kdo skóroval a slavilo se. Když poté hlasatel vyvolával Chorého jméno, neslyšel jste pískot ani z daleka, ale pouze ve velkém jméno střelce.

Samozřejmě se najde pár jedinců, kteří Chorého nepřijmou asi nikdy. Ale zhruba tak 98 % stadionu už reprezentačního útočníka vzala za svého, jelikož pochopila, že je pro Slavii nesmírně platný.

Zdroj: SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené