Spojte se s námi


Evropská liga

Zdržování Ajaxu? Kdybych hrál venku, taky bych polehával, přiznal Douděra

Ve čtvrtečním utkání Evropské ligy mezi Ajaxem a Slavií Praha (1:1) se fotbalisté nizozemského klubu uchýlili ke kontroverznmu zdržování. Obránce Slavie David Douděra ale jejich počínání chápe.

Publikováno

dne

Ve čtvrtečním utkání Evropské ligy mezi Ajaxem a Slavií Praha (1:1) se fotbalisté nizozemského klubu uchýlili ke kontroverznímu zdržování. Obránce Slavie David Douděra ale jejich počínání chápe.

  • Fotbalisté Ajaxu v závěru utkání zdržovali, což naštvalo slávistické fanoušky
  • Obránce Slavie Douděra uznal, že Ajax hrál neférově, ale přiznal, že by udělal to samé
  • Slavie pravděpodobně obdrží pokutu za chování fanoušků

Situace vyvrcholila v posledních minutách zápasu, kdy obránce Wijndal odmítl převzít míč od podavače a jeho spoluhráč Gaaei se pokusil o autové vhazování s jiným míčem, zatímco předstíral, že svého kolegu nevidí.

Tyto praktiky naštvaly fanoušky, kteří na hráče Ajaxu opakovaně házeli kelímky s pivem. Obránce Slavie David Douděra uvedl, že Gaaei si za reakci fanoušků mohl sám. Očekává se, že Slavia dostane pokutu za neukázněné chování fanoušků.

Dlouhé zdržování bylo důsledkem červené karty pro stopera Baase a snahy Ajaxu udržet výsledek. „Kdybych hrál venku, dělal bych to stejné,“ přiznal Douděra, který byl jedním z nejaktivnějších hráčů na hřišti, přičemž nešetřil kritikou na soupeřovu taktiku.

Reakce fanoušků Slavie

„Chápu jejich frustraci, protože byla oprávněná,“ uvedl Douděra, přičemž však dodal, že by bylo lepší, kdyby se zápas plynule dohrál. Kapitán Slavie Tomáš Holeš se během zápasu snažil fanoušky na hlavní tribuně uklidnit, protože věděl, že takový prostoj nejvíce vyhovoval oslabenému Ajaxu, který se snažil ubránit remízu.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský vyjádřil zklamání nad kvalitou utkání a přiznal, že zápas neodpovídal jeho očekáváním. Špatný rozhodčí Treimanis udělil deset žlutých a jednu červenou kartu, což podle hráčů Slavie nepomohlo plynulosti zápasu.

„Některé fauly byly hned za žlutou kartu, jiné vůbec,“ kritizoval Douděra rozhodčího, zatímco jeho spoluhráč Tomáš Chorý poznamenal, že rozhodčí několikrát otočil svá rozhodnutí. Nepovedený zápas vyvrcholil v pětiminutovém nastavení, kdy hráč Ajaxu Akpom požádal o ošetření, ale jeho týmová lavička nereagovala na výzvy rozhodčího.

Tento incident dále zdržel čas, což vedlo k dalšímu vzteku fanoušků, kteří skandovali „UEFA Mafia!“ Klub nyní může očekávat postih za chování svých fanoušků, včetně pokřiků a házení kelímků. Podobný incident se stal už tento rok na jaře v utkání s AC Milán. Tenkrát dostala Slavia za vhazování kelímků pokutu 87 000€.

Zdroj: SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené