Spojte se s námi


Tenis

Skvělý start na Masters! Menšík dosáhl maxima na žebříčku a vyzve jednoho z nejrozporuplnějších hráčů na okruhu ATP

Jeho letošní výsledky nesnesou srovnání. Jakub Menšík je ve své věkové kategorii jedinečný. Jak vysoko vystoupá na žebříčku po Masters v Šanghaji a s jakým zajímavým tenistou se potká ve druhém kole nejprestižnější akce v Asii?

Publikováno

dne

Jeho letošní výsledky nesnesou srovnání. Jakub Menšík je ve své věkové kategorii jedinečný. Jak vysoko vystoupá na žebříčku po Masters v Šanghaji a s jakým zajímavým tenistou se potká ve druhém kole nejprestižnější akce v Asii?

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Jakub Menšík prožívá nejúspěšnější rok své kariéry
  • Na Masters v Šanghaji postoupil do druhého kola
  • V něm vyzve Rusa Rubljova

Do letošní sezony vstoupil jako uragán. Podle mnohých časem zeslábnul. Myslet si to by ale bylo stejnou chybou, jako věřit v to, že kvalitní články sesmolí umělá inteligence.

Ano, každý měsíc si český tenista nezahrál finále turnaje ATP. Nicméně o pozoruhodné výsledky v podání Jakuba Menšíka není nouze.

V létě se blýskl na antuce v Umagu. A také na US Open prokázal své kvality, když zopakoval svůj loňský postup do třetího kola.

Na největším turnaji na území Asie v Šanghaji ve čtvrtek využil příležitost. Proti Španělu Martinezovi potvrdil roli lepšího hráče na tvrdém povrchu a postoupil do druhého kola.

Bonusem pro rodáka z Prostějova je fakt, že v tomto období neobhajuje žádné signifikantní výsledky z loňska a každý bod, který získá, ho posune směrem vzhůru. V této chvíli se ve virtuálním žebříčku pohybuje už na šedesáté pozici. Výše žádného mladšího tenistu nenajdete.

Menšík vyzve Rubljova

O postup do osmifinále se Menšík utká se svým starým známým. Rusa Rubljova porazil ve svém doposud nejúspěšnějším týdnu tenisové kariéry.

Tenistu, který proslul svými emočními výlevy a zkraty, porazil v únoru v Dauhá. V Kataru si tehdy osmnáctiletý Čech nakonec zahrál své první finále kariéry.

Rubljov je znám svými excesy. Na druhé straně se rodák z Moskvy nebojí projevit názor, za který by mu rozhodně v ruské metropoli nezatleskali. Tedy minimálně veřejně.

Menšík tak stojí na prahu dalšího skvělého úspěchu. A oproti většině svých soupeřů má jednu velkou výhodu. Ve svých čerstvých devatenácti letech má na všechno ještě spoustu času.

Zdroje: ATP, X

Reklama

Oblíbené