Spojte se s námi


Fotbal

Slot si pochvaloval atmosféru na Anfield Road. Trenér Italiano před svými svěřenci smekl

Liverpool si poradil s Bolognou 2:0 a jako jeden ze 7 celků zůstává i nadále 100%. Arne Slot ani Vincenzo Italiano na pozápasových tiskových konferencí nešetřili slovy chvály na své svěřence. Překvapivé to může být především u trenéra hostů, podle něj však Bologna podala sebevědomí výkon.

Publikováno

dne

Liverpool si poradil s Bolognou 2:0 a jako jeden ze 7 celků zůstává i nadále 100%. Arne Slot ani Vincenzo Italiano na pozápasových tiskových konferencí nešetřili slovy chvály na své svěřence. Překvapivé to může být především u trenéra hostů, podle něj však Bologna podala sebevědomí výkon.

Slot si užil zápas na Anfield Road

Pro nizozemského trenéra to byl vůbec první zápas na Alfield Road ve znamení Ligy mistrů. Podle něj to byla jedinečná zkušenost, která naštěstí dopadla dobře. Atmosféru si samozřejmě Nizozemec nemohl vynachválit podobně jako důležitost výsledku, který je o to důležitější, když se podíváme na ostatní překvapivé výsledky.

„Nikdy výkon nebude perfektní. V jistých částech hry kontroloval hru soupeř a k ničemu nás nepustil. Vždycky máte nějaké místo pro zlepšení v obrané i útočné části hry. Dneska jsme hráli dobře,“ zhodnotil výkon nizozemský trenér.

Jedním gólem a asistencí vítězství řídil Mohamed Salah, na kterého se také novináři ptali. Slot ovšem pohotově reagoval, že neví, co by pořád chtěli slyšet. Egyptský křídelník prostě podle svého trenéra odehrál skvělý zápas, který korunoval vstřeleným gólem.

„Před zápasem s Wolves několik zápasů v řadě nevstřelil branku, ale s hráči jako je on nebo Darwin to nemůže zahýbat. Nic netrvá věčně a jednou prostě gól vstřelí,“ dodal Slot.

Bologna nepřijela do Liverpoolu pouze bránit, což zapříčinilo i několik velkých šancí italského celku. Slot soupeře pochválil a dodal, že jeho hru musel s kolegy analyzovat několik hodin, než rozdal svým svěřencům taktické pokyny. „Bologna se nebojí hrát souboje jeden na jednoho, což se dnes také ukázalo. Nadělali nám spoustu problémů,“ uzavřel konferenci Slot.

Italiano je na své svěřence hrdý

Málokdy můžeme slyšet od manažera celku, který prohrál, slova chvály na svůj tým. Světlou výjimkou se tentokrát stal Vincenzo Italiano. „Chtěli jsme odsud odjet se zvednutými hlavami po sebevědomém výkonu. To se nám povedlo a jsem rád, že jsme zanechali dobrý dojem,“ zhodnotil zápas Italiano.

Italský trenér také popsal očekávání od zápasu s tím, že šance Liverpoolu by přišly i kdyby se italský celek stáhl hluboko před vlastní branku, proto volil aktivní přístup, při kterém tak jako tak dojde k šancím domácích. „Šance jsme si ovšem vytvořili i my, bohužel jsme nebyli tak kliničtí jako soupeř,“ dodal smutně Italiano.

Bologna v úvodním zápase pouze remizovala se Šachtarem Doněck a tak nadále zůstává v tabulce s jediným bodem. Po zápase na Anfieldu má dokonce i záporné skóre (-2), o čemž italský trenér ví že není dobré. „Měli jsme zde určitě skórovat, jelikož gólový rozdíl může být na konce soutěže důležitým faktorem v postupové matematice,“ vyjádřil obavy trenér hostů.

Zdroj: Footbaltalia, LiverpoolFC

Reklama

Oblíbené