Spojte se s námi


Fotbal

Velká smůla českého reprezentanta! Místo zápasů s Realem a Barcelonou sedí na tribuně. LaLigu jsme řešili celé léto, říká Vítězslav Jaroš

Český reprezentační brankář Vítězslav Jaroš měl velkou smůlu. Mohl odejít do Španělska a hrát proti Realu Madrid nebo Barceloně, ale jeho Liverpool ho na hostování nepustil. Sám říká, že odchod do LaLigy řešil celé léto.

Publikováno

dne

Český reprezentační brankář Vítězslav Jaroš měl velkou smůlu. Mohl odejít do Španělska a hrát proti Realu Madrid nebo Barceloně, ale jeho Liverpool ho na hostování nepustil. Sám říká, že odchod do LaLigy řešil celé léto.

  • Český reprezentant Vítězslav Jaroš mohl v létě odejít do španělské LaLigy
  • Nový trenér Liverpoolu Arne Slot ho ale na hostování nepustil
  • Aktuálně tak třiadvacetiletý brankář plní v Liverpoolu roli brankáře číslo tři

Jakoby se po něm slehla zem. Odchovanec pražské Slavie Vítězslav Jaroš na jaře slavil ceněný double se Štýrským Hradcem a podíval se i na letní evropský šampionát. Pak si ho ale stáhl zpět domovský Liverpool, kde plní roli brankáře číslo tři.

„V ideálním případě jsem teď mohl být někde jinde, chytat zápasy, sbírat zkušenosti a rvát se o pozici číslo jedna v nároďáku. Takhle jsem tu schovaný. Cestuji sice na utkání, trénuji se špičkovými hráči, ale zápasové vytížení nemám,“ prozradil Jaroš v rozhovoru pro sport.cz.

Třiadvacetiletý brankář je v těžké pozici. Jasnou jedničkou je na Anfield Road Brazilec Alisson. Záda mu potom kryje irský reprezentant Caoimhin Kelleher.  Jaroš tak musí čekat na svou šanci, pravděpodobnost herního vytížení je ale malá.

Klub nechci jmenovat, řekl Vítězslav Jaroš

„Jsem zklamaný. Stoprocentně. Byl jsem na čtyřech hostováních. Každé z nich jsem dělal proto, abych se jednou mohl porvat o pozici jedničky v Liverpoolu. A na každém jsem šel o level výš. Teď mělo přijít hostování, které mě mělo na boj o jedničku připravit.“

Jaroš měl ale tu smůlu, že do Liverpoolu přišel nový trenér Arne Slot a nikam ho nepustil. Přitom zájem by o brankáře se skvělou rozehrávkou určitě byl. Mluvilo se o Německu, ale nejblíže byla dohoda s jedním z účastníků španělské LaLigy.

„Nejkonkrétnější byla jedna nabídka na hostování z LaLigy. Řešili jsme to celé léto, ten klub ze Španělska, který nechci jmenovat, na mě čekal pět týdnů. Trochu riskovali, brankáře podepsali asi až týden před startem soutěže,“ je Jaroš zklamaný, že angažmá nevyšlo.

Naděje české brankářské školy tak místo zápasů proti Realu či Barceloně pilně trénuje s Mohamedem Salahem, při zápasech sedí většinou na tribuně a vyhlíží zimní přestupové okno. Příslib jarního hostování ale podle svých slov zatím nedostal.

Zdroj: sport.cz, X

Reklama

Oblíbené