Spojte se s námi


Fotbal

Watkins usiluje o Kaneovu pozici v reprezentaci. Zápas proti Bayernu jako první krok k upevnění místa v národním týmu

Ollie Watkins, útočník Aston Villy, má v úmyslu si upevnit své místo v anglické reprezentaci na úkor Harryho Kanea, a prvním takovým znakem má být zápas proti Bayernu Mnichov. Watkins se těší na výzvu předčit svého konkurenta v tomto klíčovém utkání.

Publikováno

dne

Ollie Watkins, útočník Aston Villy, má v úmyslu si upevnit své místo v anglické reprezentaci na úkor Harryho Kanea, a prvním takovým znakem má být zápas proti Bayernu Mnichov. Watkins se těší na výzvu předčit svého konkurenta v tomto klíčovém utkání. Jeho cílem je nejen pomoci týmu, ale také si zajistit pevné místo v anglické reprezentaci, kde konkurentem není nikdo jiný než Kane.

  • Watkins usiluje o pevné místo v anglické reprezentaci
  • Kane je připravený na zápas po drobném zranění kotníku
  • Aston Villa odehraje první domácí zápas v Lize mistrů po 41 letech

Aston Villu čeká historicky první domácí utkání Ligy mistrů, ve kterém hostí šestinásobného evropského šampiona Bayern Mnichov. Villa si pro tuto významnou událost nemohla vybrat těžšího soupeře.

Bayern začal ročník v oslnivé formě, přičemž jedinou skvrnou na jeho úvodních sedmi zápasech byla remíza 1:1 s Bayerem Leverkusen. Bavorský tým je neporazitelný ve 41 zápasech hlavní fáze Ligy mistrů (37 výher, 4 remízy). Na druhé straně Aston Villa prohrála pouze jeden z úvodních osmi soubojů této sezóny a doufá, že doma předvede silný výkon.

Watkinsova motivace

Watkins se stal klíčovým hráčem pro Aston Villu a nyní se chce prosadit i na mezinárodní úrovni, řekl na předzápasové tiskové konferenci. „Každý bojuje o místo na hřišti, chci být ten, kdo bude hrát každý den,“ řekl Watkins o svých mezinárodních ambicích. 

„Harry a já máme dobrý vztah. Když jsem v reprezentaci, mluvím s ním, takže mezi námi není žádná nevraživost. Dělám všechno proto, abych byl na hřišti, stejně jako on.“  Watkins má za sebou úspěšné mistrovství Evropy, ale stále čeká na větší příležitost v národním týmu.

Kaneovo zranění kotníku z minulého zápasu proti Bayeru Leverkusen způsobilo v táboře Bayernu nejistotu. Přesto se očekává, že bude k dispozici pro zápas s Aston Villou. Kane, který má za sebou 10 gólů v sedmi zápasech za Bayern v této sezóně, trénoval před zápasem.„Harry dnes s námi trénoval a doufejme, že všechno bude v pořádku,“ řekl trenér Vincent Kompany.

Pokud bude Harry Kane hrát, šéf Villy Unai Emery se bude snažit zabránit tomu, aby se tento útočník dostal do jakékoli příležitosti. „Kolektivně analyzujeme taktické oblasti a pak musíte hráče zastavit,“ řekl Emery. „Mají Harryho Kanea, on zná nás a my známe jeho, ale jeho schopnosti a potenciál budou na hřišti. Musíme se ho pokusit zastavit.“

Historický zápas pro Aston Villu

Aston Villa odehraje svůj první domácí zápas v Lize mistrů po 41 letech. Watkins a jeho spoluhráči se těší na tuto speciální příležitost. „Nechci říkat, že musíme využít tuto příležitost, protože to zní, jako bysme sami sebe podceňovali, ale chceme si to užít, protože je to dlouho, co klub hrál v takové soutěži,“ řekl Watkins. Tento zápas bude pro Villu a její fanoušky historickým momentem.

Zdroj: AVFC, FCBAYERN, TRANSFERMARKT, X

Reklama

Oblíbené