Spojte se s námi


Fotbal

Guardiola vítězstvím nad Slovanem překonal legendárního kouče Manchesteru United! Zároveň tím vytvořil nový rekord Ligy mistrů

Manchester City v druhém kole hlavní fáze Ligy mistrů zničil bratislavský Slovan a vyhrál poměrem 4:0. Pro anglický celek samotný to byl jednoduše zisk tří bodů, jeho kouč Pep Guardiola ale dosáhl na solidní milník. Překonal totiž rekord Sira Alexe Fergusona.

Publikováno

dne

Manchester City v druhém kole hlavní fáze Ligy mistrů zničil bratislavský Slovan a vyhrál poměrem 4:0. Pro anglický celek samotný to byl jednoduše zisk tří bodů, jeho kouč Pep Guardiola ale dosáhl na solidní milník. Překonal totiž rekord Sira Alexe Fergusona.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Manchester City rozstřílel Slovan Bratislavu čtyřmi góly
  • Pep Guardiola překonal Sira Alexe Fergusona
  • Španělský stratég vytvořil nový rekord v počtu zápasů, ve kterých jeho tým porazil své soupeře o 4 více branek

Už před zápasem bylo dle predikcí jasné, že tohle velmi pravděpodobně bude jednostranná záležitost. A taky, že byla. Manchester City na Tehelném poli zvítězil jednoznačně 4:0, přičemž převaha byla viditelná na hřišti i ve statistikách.

Citizens měli jasně navrch prakticky ve všech ukazatelích. Očekávané góly v hodnotě 4.50 oproti 0.26 Slovanu Bratislava, 74procentní držení míče.

Úřadující šampion Premier League vyprodukoval celkem 28 střeleckých pokusů, z nichž 14 zamířilo přímo mezi tři tyče. Klub z hlavního města Slovenska dokonce porazil i na rohové kopy, a to drtivým způsobem 15:0.

Navzdory tomu z toho bylo vítězství „pouze“ o čtyři góly. V osmé minutě se trefil Ilkay Gündogan, poté se do listiny střelců zapsali také Phil Foden, Erling Haaland a jednadvacetiletý James McAtee.

Právě v této statistice ale kouč City Pep Guardiola překonal legendárního trenéra Manchesteru United Sira Alexe Fergusona.

Guardiola vytvořil nový rekord Ligy mistrů

Jak už na síti X informoval OptaJoe, španělský stratég se svým týmem takhle v Lize mistrů zvítězil ve třináctém zápase.

Někdejší kouč Ferguson s Manchesterem United své soupeře tímto výsledkem, tedy o čtyři branky, porazil celkem ve dvanácti zápasech. Guardiola tím tedy zároveň vytvořil nový rekord Ligy mistrů.

O zápase se City jinak po zápase promluvil Vladimír Weiss starší, přičemž uznal, že takovou kvalitu naživo asi ještě neviděl. „Proti takovému soupeři jsem ještě nehrál. V mých očích je to nejlepší tým na světě s nejlepšími hráči. Byla čest hrát proti takovému týmu. Je to úplně z jiného světa,“ nešetřil chválou slovenský manažer.

Zdroj: UEFA, OptaJoe, Manchester City – X

Reklama

Oblíbené