Spojte se s námi


Hokej

Trápení pardubických hvězd? Je to jako hurá hokej bez systému, říká Koreis. Souhlasí s názorem, že největší slabinou je trenér Zadina

Šestibrankový výprask v Českých Budějovicích, tvrdá lekce v domácím šlágru proti pražské Spartě a ztracené body i na půdě trápící se Komety. Ne, tohle rozhodně není start sezony podle scénáře největšího favorita na zisk titulu.

Publikováno

dne

Šestibrankový výprask v Českých Budějovicích, tvrdá lekce v domácím šlágru proti pražské Spartě a ztracené body i na půdě trápící se Komety. Ne, tohle rozhodně není start sezony podle scénáře největšího favorita na zisk titulu. Pardubické Dynamo sice po dvou týdnech zakotvilo v elitní čtyřce extraligové tabulky, nicméně ke spokojenosti má kabina plná hvězdných jmen hodně daleko. A velké otazníky se nyní snášejí především nad herním projevem loňského vicemistra.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Samotný pohled pardubických fanoušků na průběžnou tabulku nevypadá na první dobrou úplně zle. Dynamo se zásluhou povinných vítězství vyšplhalo až pod vrchol, kde v úvodu extraligy suverénně kraluje litvínovská Verva. Jenže bez růžových brýlí na očích už to ze strany „Hockeytownu“ není taková hitparáda.

Svěřenci trenéra Marka Zadiny vybouchli již ve třetím kole na ledě Českých Budějovic, odkud si odvezli krutou porážku 1:6. Špatný den, stane se. V hokejovém životě naprosto pochopitelná věc. Jenže o pouhý týden později přistála do kabiny Dynama další bolestivá facka, když loňský vítěz základní části nestačil v tradičním šlágru na pražskou Spartu.

Ofenzivní komando kolem legendárního Romana Červenky vyšlo z duelu střelecky úplně naprázdno a muselo zkousnout čtyřbrankový večírek výrazně oslabeného rivala. Ještě větší rozpaky pak přinesl úterní zápas v Brně, kde favorit nechal další dva body. Kometě, která se v tu chvíli ždímala až u dna tabulky.

A to jsou výsledky, které položily na stůl bosse Petra Dědka zásadní otázku: Není tady náhodou něco špatně? Lehké obavy měl již před startem sezony bývalý obránce a mistr extraligy s Pardubicemi Jakub Nakládal. „Každý ví, že budou zase hodně silní. Ale jestli vidím nějakou slabinu, tak je to trenér Zadina,“ pronesl v hokejovém pořadu Bomby k tyči.

Nyní se k této myšlence vrátil i hokejový expert Jakub Koreis, který hodnotil dosavadní klopýtnutí Pardubic na startu ročníku. „Vrátím se obloukem k tomu, co říkal Kuba Nakládal už před sezonou. A musím říct, že s ním do jisté míry souhlasím,“ nechal se slyšet někdejší extraligový útočník ve službách Sparty či Brna.

Koreis: Dynamo potřebuje systém, nebo bude mít obrovský problém

„Už z několika zdrojů se ke mně dostal názor, že Pardubice hrají absolutně bez systému. Že je to prostě hurá hokej a běžte dát gól,“ prozradil Koreis. „A když se podívám třeba na ten zápas se Spartou, tak první trefa Pražanů toho byla krásnou ukázkou,“ dodal s odkazem na nedělní porážku Dynama ve šlágru 6. kola.

Další bolístkou loňského vicemistra je rozhodně i zranění kapitána Lukáše Sedláka, který chybí v sestavě už od třetího zápasu v Budějovicích. „To jenom ukazuje, jak stěžejní je jeho postava i navzdory tolik nabitému kádru,“ myslí si 40letý rodák z Plzně.

Nyní navíc Pardubice čeká poměrně náročný program. V pátek se představí doma proti dosud suverénnímu Litvínovu a o dva dny později vycestují do Hradce Králové k prvnímu letošnímu derby. „Říkám vám, že jestli nezačnou mít ve své hře nějaký systém, tak budou mít obrovský problém,“ je přesvědčený Koreis.

A právě v těchto chvílích bude kabina plná hvězd potřebovat naprosto špičkový týmový výkon. Od každého jedince. „Vždycky jsem se smál, když jsem slýchal, že máme tak skvělý tým, že ani nepotřebujeme trenéra a můžeme si to vyříkat mezi sebou. To je ta největší hloupost,“ řekl Nakládal, který dobře ví, že trenér Zadina bude hrát v příštích dnech důležitou, ne-li klíčovou roli.

„Ten tým nutně potřebuje skvělého trenéra a jasná pravidla. I ti nejlepší hráči na světě je musí mít, aby hráli v pohodě a věděli, co mají dělat,“ má jasno zadák se zkušenostmi z NHL. „A pokud máte tým jako Pardubice, tak potřebujete mít na postu trenéra personu. Takovou, která má přirozený respekt a umí si to udělat dle sebe,“ zakončil.

Zdroj: Tipsport Extraliga, Bomby k tyči

Reklama

Oblíbené