Spojte se s námi


Fotbal

Hezčí gól jsem asi nikdy nedal, přiznal Kairinen po zápase se Stuttgartem. Přesně takhle to trénuju, nejlepší branka v kariéře

Kaan Kairinen zejména v Lize mistrů dokazuje, že je pro Spartu jedním z opravdu klíčových hráčů. Finský záložník skóroval už v úvodním klání ligové fáze proti Salzburgu, na půdě německého Stuttgartu vystřelil svému týmu cenný bod za remízu 1:1.

Publikováno

dne

Kaan Kairinen zejména v Lize mistrů dokazuje, že je pro Spartu jedním z opravdu klíčových hráčů. Finský záložník skóroval už v úvodním klání ligové fáze proti Salzburgu, na půdě německého Stuttgartu vystřelil svému týmu cenný bod za remízu 1:1.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Kaan Kairinen je pro Spartu velmi důležitým hráčem
  • Finský záložník skóroval už v prvním zápase ligové fáze Ligy mistrů proti Salzburgu
  • V zápase proti Stuttgartu vystřelil Spartě cenný bod za remízu 1:1

Tak tohle se opravdu povedlo. Sparta na německé půdě prohrávala už od sedmé minuty, když se hlavičkou poměrně pohodlně prosadil Enzo Millot. A Stuttgart si i poté tvořil další šance, po střele Denize Undava se ale skóre neměnilo.

Šance si vypracovávala také Sparta. Například Martin Vitík nasměroval svou hlavičkou pouze do břevna. Ve 32. minutě ale přišel vyrovnávací gól.

K exekuci přímého kopu se postavil Kairinen a na bránu Alexandera Nübela vyslal nechytatelný střelecký pokus. Jeho gól následně obletěl sociální sítě a je kandidátem na nejlepší trefu hracího dne, mimochodem vedle branky Hakana Calhanoglua rovněž z přímého kopu.

Jak už na tiskové konferenci po zápase uvedl Lars Friis, po zásahu finského záložníka nezbyli v rohu Nübelovy brány žádní pavouci.

Za fenomenální gól Kairinena by se nemusel stydět ani takový Andrea Pirlo, jenž byl ve svých dobách skutečným mistrem nejen v zahrávání přímých kopů.

Kairinen o svém gólu

„Hezčí gól jsem pravděpodobně nikdy nedal. Je to ta nejlepší branka v mé kariéře. Přesně takhle to trénuju. Podobně jako každé dítě jsem hodně snil o takové trefě z přímého kopu. Rozhodně na to nikdy nezapomenu,“ řekl Kairinen v rozhovoru po utkání.

„Řešili jsme, jestli bych měl centrovat, nebo rovnou vystřelit. Nakonec jsem udělal dobré rozhodnutí. Bylo to blízko na to, abych to zkusil. Podobnou příležitost jsem měl i proti Malmö, ale tam jsem trefil břevno. Chtěl jsem to znovu zkusit, naštěstí jsem tak učinil,“ dodal finský záložník.

Zdroj: UEFA, AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené