Spojte se s námi


Fotbal

Slovan v Lize mistrů nestačil na dalšího ostrovního soupeře. Manchester City v Bratislavě skóroval čtyřikrát

Zápas druhého kola Ligy mistrů mezi slovenským a anglickým šampionem měl jasného favorita. Tuto roli Manchester City v Bratislavě herně i výsledkově splnil. Slovan si po brankách İlkaye Gündoğana, Phila Fodena, Erlinga Haalanda a Jamese McAteeho připsal jednoznačnou porážku 0:4.

Publikováno

dne

Zápas druhého kola Ligy mistrů mezi slovenským a anglickým šampionem měl jasného favorita. Tuto roli Manchester City v Bratislavě herně i výsledkově splnil. Slovan si po brankách İlkaye Gündoğana, Phila Fodena, Erlinga Haalanda a Jamese McAteeho připsal jednoznačnou porážku 0:4.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Zápasu od začátku vládl Manchester City, po prvním poločase vedl díky gólům Gündoğana a Fodena
  • Slovan Bratislava nakonec prohrál 0:4, ve druhé půli se trefili Haaland a McAtee
  • Belasí na body v Lize mistrů pořád čekají, Citizens mají čtyři

Domácí trenér Vladimír Weiss starší se musel v úterý večer před vyprodanými tribunami na Tehelném poli obejít bez zraněného Juraje Kucky. Tým Pepa Guardioly zase nastoupil mimo jiné bez dvojice hvězdných středopolařů Kevina De Bruyneho a Rodriho.

Úvodní šance přišla ve druhé minutě díky protiútoku vedeným bratislavským kapitánem Vladimírem Weissem mladším, jenž čelil svému bývalému klubu. Toličovo přízemní zakončení na zadní tyč bylo nepřesné. První manchesterskou příležitost vzápětí nevyužil Erling Haaland.

Netrvalo to však dlouho a favorizovaný celek brzy otevřel skóre. V osmé minutě se k odraženému míči na hranici šestnáctky dostal İlkay Gündoğan s kapitánskou páskou, na jehož ránu z voleje i vinou Savvidisovy teče brankář Dominik Takáč nedosáhl. Němec se gólově prosadil poprvé od návratu z Barcelony.

Hosté měli od začátku převahu, kterou v závěru odehrané čtvrthodiny potvrdili dalším zásahem. Autorem úspěšného obstřelu do levého dolního rohu byl Phil Foden. Hra probíhala prakticky na jedné polovině hřiště, následné střelecké možnosti promarnili znovu zakončující Haaland či Foden.

Ani v pokročilejší fázi poločasu se koncovka Manchesteru s úspěchem nesetkala, například Gündoğan pět minut před přestávkou nastřelil brankovou konstrukci. První půle tak skončila výsledkem 0:2.

Manchester City jasně porazil Slovan 4:0

Po změně stran se obraz dění na hrací ploše moc nezměnil. Belasí útočili spíše jen výjimečně a brankář Stefan Ortega byl skoro bez práce. V 58. minutě navíc těsně před vystřídáním skóroval největší kanonýr Haaland, který po Lewisově přihrávce za obranu ve sprintu s přehledem obešel gólmana a uklidil baln do prázdné brány.

I po jeho odchodu fotbalisté anglického velkoklubu poměrně v klidu kontrolovali další vývoj utkání. Přestože neměli potřebu se nikam výrazně hnát, v 74. minutě se počtvrté radovali ze vstřelené branky. Po Fodenově pečlivé asistenci ve vápně nezaváhal z lavičky příchozí James McAtee.

Slovenský tým se na alespoň kosmetickou úpravu pro něj nepříznivého stavu ve zbytku klání nezmohl. A protože už ani neinkasoval, prohrál 0:4. Vítěz Ligy mistrů z roku 2023 ovládl rovněž dílčí statistiky, se 74 % tu zaměřenou na držení a poměrem 25:4 bilanci střel. Nutno dodat, že nebýt několika Takáčových kvalitních zákroků, mohla být porážka Bratislavy ještě větší.

Slovan je i kvůli předchozí prohře 1:5 se Celtikem v tabulce stále bez bodů. Po reprezentační pauze se v rámci nejprestižnější pohárové soutěže představí v Gironě. Manchester City, který na úvod letošních bojů o ušatou trofej remizoval 0:0 s Interem Milán, je čtyřbodový. Příště vyzve doma pražskou Spartu.

Zdroj: UEFA, Nova Sport 5

Reklama

Oblíbené