Spojte se s námi


Fotbal

Na koho si Sparta musí dát největší pozor? Stuttgart má v kádru reprezentanty, ofenzivu řídí dva nebezpeční góloví zabijáci

Pražská Sparta má před sebou vskutku velmi těžký duel. V rámci druhého kola ligové fáze Ligy mistrů se totiž střetne se Stuttgartem, a to na jeho půdě. Německý celek má ve svém kádru několik hvězdných hráčů, na koho si Sparta musí dát největší pozor?

Publikováno

dne

Pražská Sparta má před sebou vskutku velmi těžký duel. V rámci druhého kola ligové fáze Ligy mistrů se totiž střetne se Stuttgartem, a to na jeho půdě. Německý celek má ve svém kádru několik hvězdných hráčů, na koho si Sparta musí dát největší pozor?

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Sparta má před sebou velmi těžký zápas, v druhém kole ligové fáze Ligy mistrů se střetne se Stuttgartem
  • Německý celek má ve svých řadách několik hvězdných hráčů
  • Na koho si musí dát Sparta největší pozor?

Stuttgart zaznamenal během posledních dvou let vskutku velký progres. Ještě na konci ročníku 2022/23 zachraňoval nejvyšší soutěž v baráži, ve které porazil Hamburk 3:0 a 3:1.

Minulý rok, ačkoliv to dle predikcí vypadalo znovu spíše na záchranu, zaznamenal Stuttgart velmi solidní sezónu. „Většinu sezony se držel na třetím místě tabulky, po posledním zápase navíc přeskočil mnichovský Bayern, a stal se tak vicemistrem Bundesligy,“ píše Sparta na svém webu v rámci představení soupeře.

Klub sice po velkém úspěchu v minulé sezóně opustili hvězdní hráči – Anton a Guirassy zamířili do Dortmundu, japonský obránce Hiroki Ito se zase přestěhoval do Bayernu.

„Udržet se naopak podařilo útočníka Denize Undava, jehož hostování z Brightonu se proměnilo v trvalý přestup. V ofenzivě ho doplnila posila v podobě Ermedina Demiroviče z Augsburgu. Přišli také obránce Ameen Al Dakhil z Burnley, záložník Jamie Lewelling z Unionu Berlín nebo stoper Anthony Rouault, který patřil Toulouse,“ upřesňuje Sparta na svých stránkách.

A právě první dva zmínění patří mezi největší hvězdy Stuttgartu, přičemž jsou to hvězdy, na které si Sparta bude muset dát největší pozor.

Sparta musí ubránit několik hvězd Stuttgartu

Deniz Undav se poprvé ukázal v Royale Union SG, kde například v ročníku 2021/22 nastřílel 25 gólů ve 33 zápasech. K tomu navíc přidal ještě 10 asistencí. Ve velmi dobrém světle se ukázal také v Brightonu, solidně září právě ve Stuttgartu.

Osmadvacetiletý německý střelec v minulé sezóně za 30 ligových zápasů vstřelil 18 gólů a u dalších 9 asistoval. V novém ročníku zatím osmadvacetiletý útočník zasáhl do pěti utkání, v nichž čtyřikrát skóroval.

„Je to asi největší hvězda týmu. Silově vybavený, má dobrý výběr místa ve vápně. Nějak speciálně jsme se na něj však nepřipravovali. Mají silné individuality, ale především se na ně připravujeme jako na celek,“ řekl Martin Vitík na adresu Undava už na pondělní tiskové konferenci.

Místo Guirassyho pak Stuttgart přivedl bývalého skvělého střelce Augsburgu. Ermedin Demirovič v minulém ročníku za 33 zápasů zaznamenal bilanci 15+9, v nové sezóně se už v pěti utkáních trefil čtyřikrát. Na tohoto Bosňana si musí dát Sparta také velký pozor.

Naprostou oporou pro vicemistra Bundesligy je také gólman Alexander Nübel. Ten v minulé sezóně udržel celkem 14 čistých kont. Velmi nebezpečný je také univerzál Enzo Millot, který přesně sedí do stylu hry Stuttgartu.

Dvaadvacetiletý Francouz má v nové sezóně skvělou formu hlavně co se týče herního projevu a patří k ofenzivně nejnebezpečnějším hráčům VfB. Zajímavý je také Jamie Leweling, jenž už před minulou sezónou přišel z Unionu Berlín. A zapomenout nesmíme ani na reprezentanta Maximiliana Mittelstädta, ofenzivního krajního beka.

Zdroj: UEFA, Bundesliga, VfB Stuttgart, AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené