Spojte se s námi


Fotbal

Vitík promluvil o zájmu Stuttgartu! Vnímám, že o mě je zájem. Ale že bych měl zahrát tak, aby si mě vybrali? Není to o jednom zápase

Úřadující český mistr se v úterý večer v rámci druhého kola ligové fáze Ligy mistrů střetne se Stuttgartem. Martin Vitík může nadcházející duel na německé půdě brát i jako reparát za nedávné utkání proti Sigmě, kde vyrobil dvě zásadní chyby.

Publikováno

dne

Úřadující český mistr se v úterý večer v rámci druhého kola ligové fáze Ligy mistrů střetne se Stuttgartem. Martin Vitík může nadcházející duel na německé půdě brát i jako reparát za nedávné utkání proti Sigmě, kde vyrobil dvě zásadní chyby.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Pražská Sparta se v rámci druhého kola ligové fáze Ligy mistrů střetne se Stuttgartem
  • Martin Vitík může nadcházející duel na německé půdě brát i jako reparát za nedávné utkání proti Sigmě
  • Stoper Sparty před duelem s německým soupeřem promluvil i o teoretickém odchodu z Letné

Vstup do ligové fáze Ligy mistrů vyšel Spartě vskutku na výbornou. Úřadující mistr české nejvyšší fotbalové soutěže porazil Salzburg 3:0 a zapsal tak velice důležitou výhru směrem k potenciálnímu postupu mezi šestnáct nejlepších.

Na souboj se Stuttgartem se ale Sparta nenaladila nejlépe, když na Letné podlehla Sigmě Olomouc 2:3. Obrovskou chybu v tomto zápase vyrobil Jaroslav Zelený, dvě poměrně zásadní chyby v utkání desátého kola Chance Ligy udělal také Martin Vitík.

„Cítím se dobře. Ano, v zápase s Olomoucí jsem pokazil dvě situace, ze kterých padly dva góly. Do té doby jsem však hrál dobré utkání. Bohužel, jak to u obránců bývá, naše chyby jsou hodně vidět. Kdybychom vedli o více gólů, vypadalo by to určitě jinak,“ řekl Vitík na pondělní tiskové konferenci.

Ten tak může brát zápas se Stuttgartem jako reparát za Sigmu. Nutno ale dodat, že v Německu bude mít zcela objektivně mnohem těžší práci.

Velký pozor si obrana Sparty musí dát na Denize Undava, který v minulé sezóně za 30 ligových zápasů vstřelil 18 gólů a u dalších 9 asistoval. V novém ročníku zatím osmadvacetiletý útočník zasáhl do pěti utkání, v nichž čtyřikrát skóroval.

Vitík o výborném střelci Stuttgartu a možném odchodu ze Sparty

„Je to asi největší hvězda týmu. Silově vybavený, má dobrý výběr místa ve vápně. Nějak speciálně jsme se na něj však nepřipravovali. Mají silné individuality, ale především se na ně připravujeme jako na celek,“ řekl Vitík na adresu Undava.

„Nechci tu úplně spekulovat o Stuttgartu. Sám vnímám, že o mou osobu zájem je. Nijak se na to však nesoustředím, nehraje to pro mě roli. Že by se o mě zajímali a měl bych zahrát tak, aby si mě vybrali? Vůbec to není o jednom zápase,“ vyjádřil se Vitík závěrem také k zájmu Stuttgartu a teoretickém odchodu ze Sparty.

Zdroj: UEFA, AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené