Spojte se s námi


Fotbal

Lars Friis před Stuttgartem: Bundesliga patří mezi top soutěže světa. Kouč Sparty promluvil také o náročném říjnovém programu

Pražská Sparta se v úterý večer v rámci druhého kola ligové fáze Ligy mistrů střetne s německým Stuttgartem. Trenér Lars Friis se tak na pondělní tiskové konferenci vyjádřil nejen k těžkému soupeři, ale vrátil se také k zápasu se Sigmou a promluvil také na téma náročného říjnového programu.

Publikováno

dne

Pražská Sparta se v úterý večer v rámci druhého kola ligové fáze Ligy mistrů střetne s německým Stuttgartem. Trenér Lars Friis se tak na pondělní tiskové konferenci vyjádřil nejen k těžkému soupeři, ale vrátil se také k zápasu se Sigmou a promluvil také na téma náročného říjnového programu.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Pražská Sparta se v úterý večer v rámci druhého kola ligové fáze Ligy mistrů střetne se Stuttgartem
  • Lars Friis na tiskové konferenci před utkáním promluvil nejen o náročném říjnovém programu
  • Bundesliga podle kouče Sparty patří mezi nejlepší tři soutěže na světě

Sparta sehrála první utkání ligové fáze Ligy mistrů náramně. Salzburg doma na Letné porazila 3:0, když se přesně trefili Kaan Kairinen, Victor Olatunji a Qazim Laci.

Na nadcházející utkání milionářské soutěže se ale nenaladila nejlépe. Pražané totiž na svém stadionu prohráli se Sigmou Olomouc 2:3, snížení z kopačky Ermala Krasniqiho přišlo až v nastaveném čase druhého poločasu.

A právě k zápasu s moravským celkem se na tiskové konferenci před utkáním Ligy mistrů proti Stuttgartu vrátil kouč letenských Lars Friis.

„Udělali jsme chyby, které jsem předtím neviděl, a tolik v jednom utkání, což už se snad nebude opakovat. Když se podíváme na statistiky, bylo to utkání, které jsme neměli prohrát. Bohužel jsme to ale nezvládli. Utkání jsme si v sobotu rozebrali a teď se o něm od té doby bavíme poprvé,“ řekl uvedl trenér Sparty.

Pražský klub se vrátil do Ligy mistrů po dlouhých letech, přičemž pochopitelně chce potěšit své fanoušky. Dánský lodivod si ale uvědomuje, že zrovna na půdě Stuttgartu nečeká jeho svěřence nic jednoduchého. Nutno dodat, Sparta má s německými týmy vyrovnanou bilanci.

Friis o těžkém duelu se Stuttgartem…

Kouč Friis si je dobře vědom toho, že se do Stuttgartu vrací Liga mistrů rovněž po dlouhé době. „Bude to velká oslava, ale uděláme všechno pro to, abychom ji Stuttgartu pokazili,“ prohlásil Friis.

„Stuttgart hraje jednu z nejlepších lig na světě. Bundesliga podle mě patří mezi top tři soutěže. Je to hodně dobrý tým, jsou v Lize mistrů zaslouženě, protože v minulé sezoně si vedli fantasticky. Trenér Hoeness i sportovní ředitel (Wohlgemuth) dali dohromady tým, který má velmi hladové a dynamické hráče,“ doplnil trenér ACS na tohle téma.

Není to ale pochopitelně jen zápas se Stuttgartem. Letenští mají před sebou velmi náročný říjnový program, kdy se v jeho polovině střetnou ještě s Manchesterem City. V lize je pak čeká Slavia, Liberec, Plzeň a ihned na startu listopadu také Baník.

„Jsme připraveni, bude to těžké. V české lize hrajeme o obhajobu titulu, zároveň působíme i v nejlepší lize na světě s nejkvalitnějšími týmy. Říjen bude náročný, čekají nás těžcí soupeři. Přesně kvůli tomu ale trénujeme. Neslíbím vám, že vyhrajeme všechny říjnové zápasy, ale uděláme pro to všechno. Jako tým jsme připraveni bojovat,“ řekl Friis závěrem.

Zdroj: UEFA, AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené