Spojte se s námi


Tenis

Lehečka potrápil světovou jedničku! Navzdory tomu ale v Pekingu končí před branami semifinále

V rámci čtvrtfinále turnaje v čínském Pekingu došlo na souboj Jannika Sinnera a Jiřího Lehečky. Italský tenista dokázal potvrdit roli papírového favorita a mohl se radovat z postupu do semifinále. Český tenista se však za svůj výkon rozhodně nemusí stydět.

Publikováno

dne

V rámci čtvrtfinále turnaje v čínském Pekingu došlo na souboj Jannika Sinnera a Jiřího Lehečky. Italský tenista dokázal potvrdit roli papírového favorita a mohl se radovat z postupu do semifinále. Český tenista se však za svůj výkon rozhodně nemusí stydět.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Jiří Lehečka končí před branami semifinále
  • Český tenista nevyužil dva setboly
  • Jannik Sinner čeká zápas s domácím hráčem

Z pohledu Jannika Sinnera se nepochybně jedná o životní sezonu. Na svém kontě má dokonce více titulů než proher. Italský tenista triumfoval na šesti turnajích, přičemž zapsal pouze pět soutěžních proher.

Dvakrát se Ital radoval na grandslamových podnicích. Po lednovém Australian Open se mu to povedlo také na US Open. Kromě toho nenašel přemožitele ani v Rotterdamu, Miami, Halle a Cincinnati.

Aktuálně má na svém kontě 58 vítězství, pokud by se mu podařilo vyhrát i turnaj v Pekingu, zarovnal by to na rovných 60. V čele žebříčku ATP má více než čtyřtisícový náskok na svého nejbližšího pronásledovatele.

V březnu měl Sinner pozitivní test na anabolický steroid klostebol. Světová antidopingová agentura WADA za to pro něj požaduje trest, který by mohl znamenat až dvouletý zákaz startů.

Celý případ nyní projednává mezinárodní arbitráž CAS. Italovi tak momentálně nic nebrání v tom, aby dál sbíral úspěchy. K jednomu takovému je velmi blízko v Pekingu, hlavním městě Číny.

Lehečka ani potřetí na Sinnera nevyzrál

Ve čtvrtek totiž současná světová jednička zvládla čtvrtfinálový duel s Jiřím Lehečkou. První set pro sebe získala za 33 minut poměrem 6:2, druhé dějství už bylo ale o poznání vyrovnanější. O jeho majiteli musela rozhodnout až zkrácená hra.

V tiebreaku si český reprezentant vypracoval dva setboly, od té doby však nevyhrál ani jeden ze čtyř míčů, kvůli čemuž opouštěl kurt poražen. Za svůj výkon se ale rozhodně nemusí stydět, již tento týden jej navíc čeká účast na prestižním turnaji kategorie Masters v Šanghaji.

Stejně tak se ho zúčastní i třiadvacetiletý Ital. Ještě předtím ale v semifinálovém klání v Pekingu vyzve domácího hráče Yunchaokete Bua, v případném finále by následně narazil na lepšího z dvojice Medveděv – Alcaraz.

Zdroj: ATP

Reklama

Oblíbené